Direct naar: | Rudolph Steiner | Groen leven | Gezond & verzorging | Kunstzinnige therapie | Ouders & kinderen | Slaap | Jaarfeesten | Over antroposofie boeken kopen

De weg van de antroposofie

Antroposofie is een maatschappelijke stroming gebaseerd op de leer van Rudolf Steiner. Een denkrichting die ervan uitgaat dat een geestelijke wereld toegankelijk is via innerlijke ontwikkeling. Om je houvast te geven op jouw weg naar individuele bewustwording – of deze nu pas is begonnen of al een tijdje gaande is – zetten we graag een aantal boeken voor je op een rijtje. Van de fijnste basisboeken tot de interessantste nieuwe titels.

Uitgelicht Hans Stolp
Rudolf Steiner: Stichter van een nieuwe cultuur Hans Stolp biedt een nieuw, onverwachts perspectief op de enorme invloed en levensfilosofie van Rudolf Steiner.
Uitgelicht Rudolf Steiner
Raadsels van het menselijk temperament Kennis van de vier temperamenten is van groot belang voor de opvoeding en om tot zelfkennis te komen. In dit boekje behandelt Steiner de vraag wat een temperament eigenlijk is en hoe het ontstaat.

Natuurlijk bewustzijn

Veel mensen lijken het contact met de natuur en hun leefomgeving een beetje verloren te zijn. De moderne mens zit veel binnen, terwijl de natuur juist zo goed voor ons is. Voor onze mentale gezondheid, maar ook voor de verbinding met de wereld om ons heen. Om deze verbinding weer aan te wakkeren is het van groot belang om bewust waar te nemen tijdens het buiten zijn. Zet je zintuigen open en ervaar de krachtige levensenergie van de natuur. Zo kan iedereen in harmonie leven met de cyclus van het jaar en zijn seizoenen.

Nieuw Hebben bijen onkruid nodig?
De ultieme vraagbaak voor diervriendelijk en groener tuinieren. Dit boek geeft antwoord op fascinerende tuinvragen.
Nieuw Het bijenbalkon
Caspar Janssen besloot van zijn stadsbalkon een paradijs voor insecten te maken. Met hulp van kenners slaagt hij erin en wordt zijn balkon een ideale biotoop voor honderden soorten beestjes.

Nieuwsbrief
Nieuwsbrief verhalen beginnen hier

Wekelijkse update met tips, de agenda, cadeauhulp & inspiratie.

Kenmerken van antroposofische opvoeding

Antroposofische levensfasen

Zoals de wereld om ons heen een ritme volgt, verloopt ook een mensenleven volgens verschillende cycli. Deze cycli beginnen vanaf de geboorte en bestaan uit 10 fasen van ongeveer 7 jaar. Als opvoeder speel je vooral tijdens de eerste 3 fasen een cruciale rol. In die periode ontwikkelt een kind zich op emotioneel en lichamelijk vlak, waardoor het belangrijk is om oog te hebben voor de processen die zich op dat moment afspelen.

Hoe kun je deze fasen ondersteunen?

Vanuit de antroposofie geeft Rudolf Steiner allerlei informatie over wat ouders kunnen doen om hun kind te ondersteunen bij de ontwikkeling. Zo staan staan de scheppende fantasie, gezonde voeding, gewoontes, kleur, kunst, esthetiek en natuurlijke materialen bij een antroposofische opvoeding hoog in het vaandel. Ook is er veel ruimte voor sprookjes en verhalen, want via die weg leren kinderen over helden en antihelden, wat helpt bij de ontwikkeling van het geweten.

Hieronder vind je enkele boeken die volgens ons niet op je boekenplank mogen missen.

Gouden tip Slaappatronen
Slapen doen we allemaal. Vanuit de levensloopontwikkeling ‘van zuigeling tot adolescent’ wordt de lezer meegenomen in de slaapontwikkeling en het ontstaan van mogelijke slaapproblemen.
Gouden tip Kind wil de was doen
Het huishouden helpt kinderen thuis te komen in hun eigen huis. In het huiselijke leven van alledag leren ze het leven kennen en raken met hun eigen lijfje vertrouwd.

Tip Het hele jaar feesten
Lente & zomer Thuis jaarfeesten vieren in lente en zomer, dat is wat we met elkaar doen. Om samen naar buiten te gaan, lekker te eten en veel te zingen.
Tip Het hele jaar feesten
Herfst & winter Een boek over hoe je dat nu doet, Sint Maarten op tijd voorbereiden, iets origineels hebben voor Sinterklaas zonder dat je van alles vergeet.

Antroposofie boeken kopen

De visie van antroposofie is op diverse grote gebieden inzetbaar en herkenbaar. Tot de bekendste behoren het vrijeschoolonderwijs, de biologisch-dynamische landbouw en de antroposofische gezondheidszorg. Maar ook voor groei en balans op zowel persoonlijk als professioneel vlak heeft antroposofie veel voordelen. Het stimuleert vrijheid van denken, eigen waarneming op fysiek én geestelijk gebied, en zelfstandig oordelen. De selectie antroposofische (kinder)boeken bij De Vries Van Stockum staan vol praktische tips en inspiratie om in het dagelijks leven met de levenswijze aan de slag te gaan.

Benieuwd naar andere boekentips? Neem ook eens hier een kijkje!