Antarctica

Nederlands | 19-09-2022 | 32 blz.
Auteur(s): Geert-Jan Roebers
Bindwijze: Hardcover
ISBN/ISBN13: 9789086648214
Als je de naam hoort, krijg je het al koud: Antarctica. In 1983 zakte de thermometer er onder de min 89 graden, een record! Antarctica is een werelddeel van uitersten: niet alleen het koudste, maar ook het hoogste en het winderigste. Er groeien geen bomen en er wonen weinig mensen. Dieren leven er wel, zoals zeeolifanten, walvissen en pinguïns. En er groeien ook planten, zelfs op de sneeuw. In dit boek lees je hoe de planten en dieren van Antarctica overleven in de bittere kou. Maar ook avonturiers en ontdekkingsreizigers als Amundsen, Scott en Shackleton met hun poolexpedities komen aan bod. Tegenwoordig wonen wetenschappers soms een tijdje op Antarctica. Wat onderzoeken ze daar?
Antarctica is een werelddeel van uitersten: het koudste, het hoogste en het winderigste. Er groeien geen bomen en er wonen weinig mensen. Dieren leven er wel. En er groeien ook planten.
€ 16,50

Betaal bij ons veilig met:

Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis!
Voorraad in de winkel
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

Als je de naam hoort, krijg je het al koud: Antarctica. In 1983 zakte de thermometer er onder de min 89 graden, een record! Antarctica is een werelddeel van uitersten: niet alleen het koudste, maar ook het hoogste en het winderigste. Er groeien geen bomen en er wonen weinig mensen. Dieren leven er wel. En er groeien ook planten, zelfs op de sneeuw. In de achtdelige serie De werelddelen kijk je naar de natuur, geschiedenis en cultuur van de verschillende werelddelen. Welke overeenkomsten en verschillen zijn er? En waardoor komt dat?

Korte omschrijving

Antarctica is een werelddeel van uitersten: het koudste, het hoogste en het winderigste. Er groeien geen bomen en er wonen weinig mensen. Dieren leven er wel. En er groeien ook planten.

Details

Details
Titel Antarctica
Auteur(s) Geert-Jan Roebers
Productvorm Hardcover
Taal Nederlands
Aantal pagina`s 32
Uitgever Schoolsupport Uitgeverij BV
Publicatiedatum 19-09-2022
Afmetingen 240mm x 170mm x 10mm
Gewicht 266gr
ISBN/ISBN13 9789086648214

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:Antarctica
Waardering