De zware rugzak

Nederlands | 14-12-2020 | 32 blz.
Auteur(s): Sarah Surgey
Illustrator: Larisa Ivankovic
Vertaler: Lieve Geysen, Francesca Sieuw
Bindwijze: Paperback
ISBN/ISBN13: 9789493200234
Praten over gevoelens Praten over gevoelens is voor de meeste mensen niet gemakkelijk. 'We spraken er thuis nooit over', is een veel voorkomende uitspraak. Toch is het zeer belangrijk om je te kunnen uiten, het niet op te kroppen en er over te praten. Hulpmiddel De zware rugzak is een hulpmiddel om kinderen al van jongs af aan te leren om over hun emoties te praten. Dat gevoelens van rouw en verdriet er mogen zijn en dat ze deze niet alleen hoeven te dragen. Zo wordt hun eigen rugzak niet te zwaar.
De Zware Rugzak vertelt het verhaal van een klein meisje dat een rugzak met zich meedraagt vol zware emoties. Door erover te praten wordt haar rugzak stap voor stap lichter.
€ 9,95

Betaal bij ons veilig met:

Voorraad in de winkel
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

De zware rugzak vertelt het verhaal van een klein meisje, Enid, dat net haar opa verloor. Tijdens een wandeling razen heel veel verschillende emoties door haar hoofd en gaat ze gebukt onder de zwaarte van haar rugzak. Zal Enids rugzak ooit weer lichter worden? Dit verhaal bekijkt de vijf fases van rouw: ontkenning, woede, onderhandeling, verdriet en aanvaarding. Kinderen kunnen rouwen om een geliefd persoon, een huisdier of zelfs om het veranderen van school of buurt. Als alle emoties zich opstapelen in het hoofd van een kind, kan het voelen alsof het een enorm gewicht met zich meedraagt.

Korte omschrijving

De Zware Rugzak vertelt het verhaal van een klein meisje dat een rugzak met zich meedraagt vol zware emoties. Door erover te praten wordt haar rugzak stap voor stap lichter.

Details

Details
Titel De zware rugzak
Auteur(s) Sarah Surgey
Illustrator Larisa Ivankovic
Vertaler Lieve Geysen, Francesca Sieuw
Productvorm Paperback
Taal Nederlands
Aantal pagina`s 32
Uitgever Van Driel Publishing
Publicatiedatum 14-12-2020
Afmetingen 211mm x 148mm x 4mm
Gewicht 107gr
ISBN/ISBN13 9789493200234

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:De zware rugzak
Waardering