Met een hart vol liefde

Mijn kind met een aangeboren hartafwijking
| 17-09-2019 | 144 blz.
Auteur(s): Marianne Versaevel
Bindwijze: Paperback
ISBN/ISBN13: 9789493091030
Bijzondere verhalenbundel over kind met aangeboren hartafwijking Onder de titel Met Een Hart Vol Liefde verscheen dezer dagen bij uitgeverij Band Of Books een bijzondere verzameling korte verhalen van Marianne Versaevel over haar zoon Jorrit die geboren is met een hartafwijking. Het gaat om ruim 40 blogs die de schrijfster de afgelopen jaren schreef. Haar zoontje onderging in zijn eerste twee levensjaren drie open hartoperaties, verschillende hartkatheterisaties, vele onderzoeken en zag talloze dokters. Na zo’n drie jaar kwamen moeder en kind in rustiger vaarwater. Marianne besloot haar ervaringen op te schrijven om andere ouders een hart onder de riem te steken. Met succes, want de korte verhalen trokken vanaf het begin veel aandacht. Marianne: "Ik kreeg heel veel reacties van ouders die zich herkenden in mijn blogs. Ze zeiden blij te zijn dat ik woorden gaf aan hun gevoelens en gedachten. Ook kreeg ik reacties van mensen uit de zorg, die lieten weten dat ze geïnspireerd raakten door wat ik schreef en die merkten dat ze zich nog meer bewust werden van de impact van al die ziekenhuisbezoeken op ouders en hun kinderen." In samenwerking met uitgeverij Band Of Books werd dan ook besloten haar beste blogs te bundelen om zo een nog groter publiek te bereiken. Het voorwoord is geschreven door kindercardioloog Hans Breur van het UMC Utrecht. Hij is blij met deze uitgave en vindt dat hij er zelf ook van leert. "Door het lezen krijg je niet alleen inzicht in het leven van een gezin met een kind met een ernstige hartafwijking, maar ook krijg je als kindercardioloog tientallen kansen aangeboden om je werk vanaf nu nog beter te gaan doen," stelt hij vast. "Ik laat me door Marianne graag verbazen en verwonderen om zo een stukje van mijn tijd te gebruiken de zorg beter te maken." Een deel van de opbrengst van dit boek gaat naar de Stichting Hartekind. Deze is in 2008 opgericht om onderzoek naar hartafwijkingen te financieren.
Bijzondere verzameling korte verhalen van Marianne Versaevel over haar zoon die geboren is met een ernstige hartafwijking.
€ 17,50

Betaal bij ons veilig met:

Voorraad in de winkel
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

Tien jaar geleden werd Marianne van haar roze wolk gegooid toen bij de 20 weken echo bleek dat haar ongeboren zoon Jorrit een ernstige hartaandoening bleek te hebben. In zijn eerste twee jaar onderging hij drie open hartoperaties, verschillende hartkatheterisaties, vele onderzoeken en zag heel veel dokters. Na zo’n 3 jaar kwamen zij in rustiger vaarwater. Op een gegeven moment besloot Marianne haar ervaringen op te schrijven. Om andere ouders een hart onder de riem te steken, maar ook om anderen te laten zien waar je allemaal tegen aan kunt lopen als je kind opgroeit met een onzichtbare aandoening. Want aan de buitenkant zie je niets, maar de aandoening is er wel. Het resultaat is een uniek inkijkje achter de voordeur. In de blogs lees je mee met allerlei emoties en dilemma’s waar alle gezinsleden tegen aan lopen. De angst voordat Jorrit geboren werd, het verdriet van zijn broer als Jorrit iets leuks mag doen vanwege zijn hart, de emoties die je als ouder overvallen als je documentaires over het ziekenhuis ziet of het slikken als er ineens een rolstoel in je woonkamer staat. Altijd met een hart vol liefde, maar toch regelmatig met een hoofd vol angst. Met de aanschaf van dit boek steunt u Stichting Hartekind. Dankuwel!

Korte omschrijving

Bijzondere verzameling korte verhalen van Marianne Versaevel over haar zoon die geboren is met een ernstige hartafwijking.

Details

Details
Titel Met een hart vol liefde
Auteur(s) Marianne Versaevel
Productvorm Paperback
Aantal pagina`s 144
Uitgever Band of Books
Publicatiedatum 17-09-2019
Afmetingen 203mm x 141mm x 10mm
Gewicht 268gr
ISBN/ISBN13 9789493091030

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:Met een hart vol liefde
Waardering