Het ringvaartgevoel

een ontdekkingsreis rond de Haarlemmermeer
| 13-09-2014
Auteur(s): Herman Vuijsje
Bindwijze: Paperback
ISBN/ISBN13: 9789490322472
€ 19,50

Betaal bij ons veilig met:

Voorraad in de winkel
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

'Het Ringvaartgevoel. Een ontdekkingsreis rond de Haarlemmermeer' is een publicatie van Podium voor Architectuur Haarlemmermeer en Schiphol in samenwerking met Jap Sam Books.

Auteur Herman Vuijsje en fotografe Marian van de Veen-van Rijk nemen de lezer en wandelaar mee op ontdekkingsreis langs de Ringvaart. In de vorm van een reisverslag beschrijven ze ervaringen en ontmoetingen onderweg, geïllustreerd met veel foto's. Langs de Ringvaart zie je alle gezichten van de Haarlemmermeer, en dat zijn er heel veel: van dorps aandoend gescharrel in vergeten buurtschapjes tot de ultieme dynamiek van Schiphol. Als grotestadsbewoners voelen de schrijvers zich ver van huis op hun wandeltocht. Alle tijd om zich af te vragen: wat kan de Ringvaart ons vertellen over de manier waarop wij met de ruimte omspringen? En met elkaar?

Herman Vuijsje is socioloog en journalist met een bijzondere belangstelling voor veranderingen op ruimtelijk en sociaal-cultureel gebied. Marian van de Veen-van Rijk is fotograaf en specialiseerde zich in portret- en landschapsfotografie. Als team publiceerden zij verschillende boeken waarin zij al wandelend een beeld geven van veranderingen in het landschap en de gevolgen daarvan voor bewoners. De Ringvaart van de Haarlemmermeer vormt in dit opzicht wel een heel bijzondere uitdaging.

Details

Details
Titel Het ringvaartgevoel
Auteur(s) Herman Vuijsje
Productvorm Paperback
Uitgever Jap Sam Books
Publicatiedatum 13-09-2014
Afmetingen 235mm x 152mm x 11mm
Gewicht 292gr
ISBN/ISBN13 9789490322472

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:Het ringvaartgevoel
Waardering