De val van Amerika

Berichten uit een gebroken land
Nederlands | 13-10-2020 | 336 blz.
Auteur(s): Michael Persson
Bindwijze: Paperback
ISBN/ISBN13: 9789463821117
Een indringende blik op het ware Amerika, van het gespleten Washington tot de Muur bij Mexico, tot de oude industrieën van de Midwest.
Hoe ziet de toekomst van de VS eruit? Journalist Michael Persson reisde voor deze vraag door een land dat vlak voor de verkiezingen met crisissen worstelt waarin het steeds verder verstrikt raakt.
€ 21,99

Betaal bij ons veilig met:

Aanwezig in de winkel?
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

Toen de Volkskrant-journalist Michael Persson in augustus 2015 naar de Verenigde Staten verhuisde, was daar net een maand eerder Donald Trump van een roltrap naar beneden gekomen. Hij zei wat geen presidentskandidaat voor hem had durven zeggen: Amerika, het uitverkoren land, is een derdewereldstaat geworden. Trump beloofde het weer groots te maken. Maar zijn presidentschap heeft juist nog meer zwakke plekken en breuklijnen blootgelegd. Onderwijs, gezondheidszorg, industrie, infrastructuur, immigratie, segregatie en democratie: op al deze terreinen zakt het land op de internationale ranglijsten, tot grote zorg van de meeste Amerikanen. Maar over de oplossingen verschillen ze enorm van mening, en de politiek komt er niet uit. Het land lijkt steeds verder in zichzelf verstrikt te raken. Persson reisde het land door om op onderzoek uit te gaan. Van het gespleten Washington tot de Muur bij Mexico. Van de oude industrieën van West Virginia tot de boeren van Wisconsin. En van Charlottesville tot de daklozen van Queens. Overal stelde hij de vraag: hoe nu verder met Amerika? Het resultaat is een fascinerend boek dat kijkt tot ver voorbij Trump, naar de toekomst van het land waarvan zovelen ooit droomden en waar ondanks alles, dankzij de veerkracht van de individuele Amerikanen, nog steeds ruimte is voor optimisme.

Korte omschrijving

Hoe ziet de toekomst van de VS eruit? Journalist Michael Persson reisde voor deze vraag door een land dat vlak voor de verkiezingen met crisissen worstelt waarin het steeds verder verstrikt raakt.

Details

Details
Titel De val van Amerika
Auteur(s) Michael Persson
Productvorm Paperback
Taal Nederlands
Aantal pagina`s 336
Uitgever Balans, Uitgeverij
Publicatiedatum 13-10-2020
Afmetingen 215mm x 135mm x 28mm
Gewicht 428gr
ISBN/ISBN13 9789463821117

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:De val van Amerika
Waardering