Echte Amerikaanse jongens

Nederlands | 21-05-2018 | 320 blz.
Auteur(s): Jason Reynolds, Brendan Kiely, Maria Postema
Bindwijze: Paperback
ISBN/ISBN13: 9789463491563
€ 18,99

Betaal bij ons veilig met:

Aanwezig in de winkel?
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

Samen met Brendan Kiely schreef Jason Reynolds Echte Amerikaanse jongens. Jason schreef de stukken van Rashad, Brendan die van Quinn. 
Op vrijdagavond loopt Rashad nog even snel de supermarkt in. Hij eindigt buiten op de stoep terwijl een politie-agent op hem inslaat. Omdat hij iets liet vallen. Omdat een vrouw over hem struikelde. Omdat hij een zwarte jongen in wijde kleren is. Rashad belandt in het ziekenhuis en wil eigenlijk zo snel mogelijk terug naar zijn oude leven. Maar wat doe jij wordt gebruikt als nationaal voorbeeld van raciale ongelijkheid?
Quinn ziet alles gebeuren. Hij ziet de oudere broer van zijn beste vriend een klasgenoot in elkaar slaan. Hij vertelt niets – hij weet niet eens of hij het wel goed heeft gezien. Maar dan splijt de school (en het land) in tweeën en gaat de discussie niet meer alleen over Rashad maar over politiegeweld en racisme. Quinn realiseert zich dat hij moet begrijpen wat er is gebeurd, want omstander of niet, hij is een onderdeel van de geschiedenis. En het is aan hem om te bepalen welke kant van de geschiedenis dat is.Rashad en Quinn, een zwart de ander wit, allebei echte Amerikaanse jongens, worden beide geconfronteerd met racisme en vooroordelen. Om de wereld te kunnen veranderen, moeten ze allebei hun toekomst op het spel zetten. Hoe ver willen ze gaan voor gerechtigheid?

Details

Details
Titel Echte Amerikaanse jongens
Auteur(s) Jason Reynolds, Brendan Kiely, Maria Postema
Productvorm Paperback
Taal Nederlands
Aantal pagina`s 320
Uitgever Blossom Books B.V.
Publicatiedatum 21-05-2018
Afmetingen 211mm x 134mm x 24mm
Gewicht 358gr
ISBN/ISBN13 9789463491563

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:Echte Amerikaanse jongens
Waardering