Revolusi

Indonesië en het ontstaan van de moderne wereld
Nederlands | 26-11-2020 | 640 blz.
Auteur(s): David Van Reybrouck
Bindwijze: Hardcover
ISBN/ISBN13: 9789403183404
Het monumentale boek van David Van Reybrouck over Indonesië
€ 39,99

Betaal bij ons veilig met:

Voorraad in de winkel
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

Vijf jaar lang werkte David Van Reybrouck aan zijn monumentale Revolusi. Hij interviewde bijna tweehonderd mensen, de laatste nog levende getuigen van de onafhankelijkheidsstrijd, in Indonesische rusthuizen, Japanse miljoenensteden en op verafgelegen eilanden. Ook in Nederland bracht zijn onderzoek tal van nieuwe verhalen aan het licht. De veelheid aan perspectieven en herinneringen weeft Van Reybrouck samen tot het aangrijpende verhaal van de Indonesische onafhankelijkheid. Zo toont hij hoe een nieuwe wereld vorm kreeg: in bloed, in pijn, met hoop.

De onafhankelijkheidsstrijd van Indonesië, die zijn hoogtepunt bereikte in de jaren veertig van de vorige eeuw, is lang gezien als een conflict tussen kolonisator Nederland en het gekoloniseerde Indië. Maar in werkelijkheid was het wereldgeschiedenis. David Van Reybroucks Revolusi is het eerste boek dat de strijd lostrekt uit het nationale perspectief en het belang ervan toont als mondiale gebeurtenis.

Indonesië was het eerste land dat na de Tweede Wereldoorlog zijn onafhankelijkheid uitriep. Na de Japanse bezetting verzetten jonge rebellen zich gewapenderhand tegen elke nieuwe vorm van overheersing. Britse, Australische en vooral Nederlandse troepen moesten rust en orde brengen, maar hun aanwezigheid leidde juist tot het ontvlammen van de eerste moderne dekolonisatieoorlog. Die strijd inspireerde onafhankelijkheidsbewegingen in Azië, Afrika en de Arabische wereld, zeker toen het vrije Indonesië in 1955 de legendarische Bandung-conferentie organiseerde, het eerste wereldcongres zonder het Westen. De wereld had zich met de Revolusi bemoeid en de wereld was erdoor veranderd.

Korte omschrijving

Het monumentale boek van David Van Reybrouck over Indonesië

Details

Details
Titel Revolusi
Auteur(s) David Van Reybrouck
Productvorm Hardcover
Taal Nederlands
Aantal pagina`s 640
Uitgever Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Publicatiedatum 26-11-2020
Afmetingen 237mm x 162mm x 45mm
Gewicht 1015gr
ISBN/ISBN13 9789403183404

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:Revolusi
Waardering