Gratis verzending vanaf €50,-

Tsukémono


Nederlands | 07-11-2018 | 200 pagina's

9789081821575

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 32,95

  in winkelwagentje
 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Verzendkosten €1,95 | Gratis verzending boven de €50,-




Korte beschrijving/Annotatie

In dit boek leer je om op een eenvoudige en snelle manier groente-pickles te maken. Je kunt kiezen uit meer dan vijftig - veelal vegan – traditionele Japanse recepten en pickles uit de westerse keuken.

Tekst achterflap

Tsukémono is de Japanse verzamelnaam voor gefermenteerde groenten, wat wij in het westen pickles noemen. In Japan worden tsukémonopickles bij iedere maaltijd als bijgerecht gegeten. Deze eeuwenoude methode is eenvoudig toe te passen en sluit aan bij de huidige belangstelling voor gefermenteerde voeding. Iedere dag een pickle. Pickles zijn een culinaire toevoeging aan je maaltijd. Het is een hernieuwde kennismaking met groente, zelfs de soorten die je al door en door dacht te kennen. Door het pickle-proces ontstaat smaakconcentratie en een unieke knapperigheid. En door de start van het fermentatieproces ondersteun je met deze pickles je spijsvertering en darmconditie. Kok en natuurvoedingskundige Peter van Berckel leert je om op een eenvoudige en snelle manier groente-pickles te maken. Met meer dan vijftig - veelal vegan - recepten kun je direct zelf aan de slag. Je kunt kiezen uit traditionele Japanse recepten en pickles uit de westerse keuken. Als toegift geeft Peter je handzame informatie over vitale voeding als boost voor je dagelijks leven.

Slogan/Promotie

Tsukémono is de Japanse verzamelnaam voor gefermenteerde groenten, wat wij in het westen pickles noemen. In Japan worden tsukémono-pickles bij iedere maaltijd als bijgerecht gegeten. In dit boek leer je om op een eenvoudige en snelle manier groente-pickles te maken. Je kunt kiezen uit meer dan vijftig - veelal vegan – traditionele Japanse recepten en pickles uit de westerse keuken. Als toegift geeft Peter van Berckel in het boek handzame informatie over vitale voeding als boost voor je dagelijks leven.

Biografie

Peter van Berckel is kok en fermentatiedeskundige. Hij is mede-oprichter van de Groene Kookacademie en doceert op verschillende voedingsopleidingen. Zijn voorliefde voor vitale voeding en kennis van de Japanse eetcultuur komen samen in Tsukémono.

Inhoudsopgave

VOORWOORD Sandor Katz 6 Rineke Dijkinga 9 Mijn pad naar tsukémono 11 DEEL 1: TEKST EN UITLEG Inleiding 15 De Japanse tsukémono 17 De Japanse maaltijd 20 Dankbaarheid 21 De rol van groenten in tsukémono 25 Picklen, pickelen of pekelen? 27 Het verschil tussen picklen in de pers en traditioneel fermenteren 28 Het gebruik van de pickle-pers 30 De ‘smaak van de hand’ en hygiëne 32 De ‘zoutdood’ 35 Basissmaken 39 Breng je tsukémono op smaak 41 Keukenmaterialen en snijtechnieken 50 De terugkeer van fermentatie 55 Fermenteren en gezondheid 56 Gezonde voeding 59 Vitaliteit 62 DEEL 2: RECEPTEN Pickle-methode en tips 66 Oost: tsukémono-recepten 69 West: pickle-recepten 151 EPILOOG Dankwoord 183 Waar verkrijgbaar? 184 Wees creatief met de pers! 185 Verklarende Japanse woordenlijst 192 Bronvermelding 193 Index 194 Receptenregister 198

Details

EAN :9789081821575
Auteur: 
Uitgever :Rineke Dijkinga Books
Publicatie datum :  07-11-2018
Uitvoering :Hardback
Taal :Nederlands
Hoogte :305 mm
Breedte :215 mm
Dikte :21 mm
Gewicht :1184 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :200