HondStaat

Nederlands | 28-03-2007 | 185 blz.
Auteur(s): R. Kersten, T. Bavelaar
Bindwijze: Hardcover
ISBN/ISBN13: 9789077285183
€ 19,95

Betaal bij ons veilig met:

Aanwezig in de winkel?
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

HondStaat' biedt kennis en inzicht voor het opleiden, de omgang en bij het jagen met de staande jachthond. Een uitstekende informatiebron aangevuld met persoonlijke ervaringen van jachtopzieners, ervaren jagers en hondentrainers. het is een interessant boek waarin Auteur Rembrandt Kersten zijn ervaringen met de jacht en als veldwerkkeurmeester op een geheel eigenwijze vertelt.

Rembrandt Kersten, die er vele jaren heeft opzitten als veldwerkkeurmeester, introduceert u in de wereld van de jachthonden, geeft vanuit eigen ervaringen weer hoe de omgang met de jachthond het meest productief is en verhaalt over het plezier dat beleefd kan worden aan het werken met de Staande honden. Zijn visie op jachthonden en de moeilijke weg van hun opleiding komen uitgebreid aan de orde. Zijn verhaal gaat veel verder dan de basisvaardigheden waar voorjager en jachthond aan moeten voldoen.

Het boek is geschreven in een rustig gelegen oude boerderij met prachtig uitzicht op de velden. De aanwezigheid van een paartje witte kerkuilen op de grote zolder stoorde het werk niet, evenmin als de Ierse setters waar de schrijver zo graag mee werkt. De luidruchtige geluiden van krassende kraaien tegen de ramen waren in deze periode de enige reden het geweer uit het foedraal te halen. De juiste locatie voor overpeinzingen.

Ton Bavelaar voorzag het boek van schitterende tekeningen die de sfeer van het boek omlijsten.

Details

Details
Titel HondStaat
Auteur(s) R. Kersten, T. Bavelaar
Productvorm Hardcover
Taal Nederlands
Aantal pagina`s 185
Uitgever ABC Uitgeverij
Publicatiedatum 28-03-2007
Afmetingen 227mm x 206mm x 19mm
Gewicht 853gr
ISBN/ISBN13 9789077285183

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:HondStaat
Waardering