Bodem in balans

gezonde planten in een gezonde tuin
Nederlands | 30-11-2014 | 320 blz.
Auteur: Phil Nauta
Bindwijze: Paperback
ISBN/ISBN13: 9789062245369

€ 21,00

Betaal bij ons veilig met:

Aanwezig in de winkel?
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

In een natuurlijke tuin groeien de planten uitbundig, geven ze uitzonderlijk smaakvolle oogsten en houden plaagdieren van zich af. Als ze dat niet doen, is er waarschijnlijk iets mis met hun voeding, missen ze nuttige micro-organismen om mee samen te werken, of hebben ze een tekort aan de energie waarmee ze normaal gesproken hun optimale voedingsstoffendichtheid bereiken. Je helpt de planten dan door 'bij de bodem te beginnen'.

Bodem in balans biedt zes strategieën om gezondheid en overvloed in je natuurlijke tuin te krijgen. Dat begint met methoden als composteren, mulchen en het gebruik van compostthee, groenbemesters en polyculturen. In een notendop wordt het bodemvoedselweb beschreven en komt bodemanalyse, zowel kwantitatief als kwalitatief, aan bod. Vervolgens behandelt de auteur uitgebreid verschillende voedingsstoffen, meststoffen, biostimulanten en micronutriënten. In het laatste deel voegt hij alles samen tot een plan van aanpak om je tuin kerngezond te maken.

Phil Nauta geeft blijk van kennis en inzicht in de chemische, fysische en energetische samenhang van de bodem. Hij geeft praktische recepten, kanttekeningen en ook persoonlijke aarzelingen. Zijn schrijfstijl is vlot, zijn tips zijn laagdrempelig en zijn benadering is holistisch. Daarmee is dit boek is een verrijking van de bodemliteratuur.

Details

Details
Titel Bodem in balans
Auteur(s) Phil Nauta
Productvorm Paperback
Taal Nederlands
Aantal pagina`s 320
Publicatiedatum 30-11-2014
Afmetingen 211mm x 140mm x 19
Gewicht 450gr
ISBN/ISBN13 9789062245369

Beoordelingen

Schrijf je eigen review