Mathilde

| 19-06-2020 | 356 blz.
Auteur(s): Leïla Slimani
Bindwijze: Hardcover
ISBN/ISBN13: 9789046827000
€ 22,99

Betaal bij ons veilig met:

Voorraad in de winkel
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

'Strijdbaar, scherp en altijd menselijk. In een ambitieuze, veelstemmige roman beschrijft Slimani de pijnlijke ontstaansgeschiedenis van het moderne Marokko' **** de Volkskrant

'Prachtige Frans-Marokkaanse familiekroniek van Ferrante-achtige allure.' VPRO

1946. De jonge, Franse Mathilde valt als een blok voor Amine, een Marokkaanse officier in dienst van het Franse leger. Ze trouwen en vertrekken naar zijn familieboerderij in een klein dorpje, uren rijden van Rabat. De liefde wordt constant op de proef gesteld maar houdt stand en ze krijgen een dochter, Aïcha, en een zoon, Selim. Mathilde vecht tegen de armoede en het heersende patriarchaat, soms met succes. Zo ontwikkelt ze zich tot dokter voor de plattelandsbevolking. Dit kleurrijke familieverhaal speelt zich af tegen de achtergrond van een steeds grimmiger wordende onafhankelijkheidsstrijd van protectoraat Marokko tegen Frankrijk, waarin Mathilde en Amine geen partij willen kiezen. Maar dan komt de dag dat de strijd ook hun afgelegen streek bereikt.

Mathilde is het eerste deel van de trilogie Het land van de anderen. Het verhaal is gebaseerd op Slimani's eigen familiegeschiedenis, met een oma uit de Elzas, een opa uit Marokko, en een moeder die opgroeide op het arme boerenbedrijf van haar ouders maar toch de eerste vrouwelijke gynaecoloog van Marokko werd.

Details

Details
Titel Mathilde
Auteur(s) Leïla Slimani
Productvorm Hardcover
Aantal pagina`s 356
Uitgever Nieuw Amsterdam
Publicatiedatum 19-06-2020
Afmetingen 217mm x 144mm x 31mm
Gewicht 488gr
ISBN/ISBN13 9789046827000

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:Mathilde
Waardering