Een smerige waarheid

facebooks gevecht om wereldheerschappij
Nederlands | 13-07-2021 | 320 blz.
Auteur(s): Sheera Frenkel, Cecilia Kang
Vertaler: Linda Broeder, Rogier van Kappel, Pon Ruiter
Bindwijze: Paperback
ISBN/ISBN13: 9789045040004
Facebook is een onlosmakelijk onderdeel van ons leven geworden. Het bedrijf beïnvloedt wat we te zien krijgen, verzamelt gegevens over ons. Dit boek onthult hoe het er achter de schermen aan toegaat.
€ 24,99

Betaal bij ons veilig met:

Voorraad in de winkel
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

In ‘Een smerige waarheid’ krijgen Sheera Frankel en Cecilia Kang de onderste steen over Facebook boven. De afgelopen vier jaar heeft het bedrijf constant onder vuur gelegen vanwege opeenvolgende controverses en crises. Terwijl de techgigant de wereld verbond, bleek dat het ook de gegevens van gebruikers verzamelde, nepnieuws verspreidde en polariserende, haatzaaiende uitlatingen versterkte. Grootschalige privacyschending en Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen van 2016 waren nog maar het topje van de ijsberg. Elke misstap veroorzaakte een nieuwe cyclus van excuses en beloften: ‘We zullen het beter doen.’ Maar de genoemde schandalen zijn geen bugs; het zijn kenmerken die zijn ingebakken in het DNA van het bedrijf en zijn algoritmen. En terwijl consumenten en wetgevers hun verontwaardiging richten op inbreuken op de privacy en desinformatie, consolideert Facebook de macht, verslindt het de concurrentie, boekt het recordwinsten en versterkt het zijn dominantie via agressieve lobby-inspanningen. In dit boek wordt Facebooks strijd van binnenuit verteld. Het is een ongemakkelijke waarheid die de wereld moet kennen.

Korte omschrijving

Facebook is een onlosmakelijk onderdeel van ons leven geworden. Het bedrijf beïnvloedt wat we te zien krijgen, verzamelt gegevens over ons. Dit boek onthult hoe het er achter de schermen aan toegaat.

Details

Details
Titel Een smerige waarheid
Auteur(s) Sheera Frenkel, Cecilia Kang
Vertaler Linda Broeder, Rogier van Kappel, Pon Ruiter
Productvorm Paperback
Taal Nederlands
Aantal pagina`s 320
Uitgever Atlas Contact, Uitgeverij
Publicatiedatum 13-07-2021
Afmetingen 230mm x 151mm x 31mm
Gewicht 538gr
ISBN/ISBN13 9789045040004

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:Een smerige waarheid
Waardering