Filosofen van deze tijd

| 30-04-2021 | 544 blz.
Auteur(s): Maarten Doorman, Heleen Pott
Bindwijze: Hardcover
ISBN/ISBN13: 9789044601473
€ 17,50

Betaal bij ons veilig met:

Voorraad in de winkel
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

Nog nooit was er zo veel belangstelling voor filosofie als de laatste jaren. Daarmee groeit de behoefte aan een heldere inleiding die de oppervlakkigheid overstijgt zonder in dor academisch proza te vervallen.

Filosofen van deze tijd heeft zich bewezen als een uiterst leesbare introductie op het hedendaagse denken. Het behandelt de 32 belangrijkste denkers van na de Tweede Wereldoorlog. Een keur van specialisten presenteert de spraakmakendste thema’s van de afgelopen decennia. Filosofen van deze tijd is niet louter een geschiedenis van de recente ontwikkelingen - het schetst meteen het filosofische landschap voor de eenentwintigste eeuw. Dit boek behandelt het denken van onder anderen Heidegger, Wittgenstein, Popper, Arendt, Foucault, Habermas, Dennett, Kristeva, Nussbaum, Sloterdijk, Žižek en, vanaf deze nieuwe druk, ook Singer, Deleuze en Fanon. Het is een inleiding in de moderne filosofie, onmisbaar voor studenten aan universiteiten en hogescholen, maar tegelijk een verrassende kennismaking voor een breed publiek. Inmiddels zijn er al ruim 25.000 exemplaren verkocht. Deze nieuwe editie 2018 is geheel geactualiseerd.

Maarten Doorman is filosoof en essayist. Van hem verschenen op filosofisch gebied onder meer De romantische orde, Rousseau en ik en De navel van Daphne. Heleen Pott is filosoof en Socrates-hoogleraar Kunst, Cultuur en Samenleving aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

‘De bijdragen zijn helder geschreven en informatief van karakter. De auteurs slagen erin hun filosoof op een voor een breed publiek begrijpelijke wijze voor het voetlicht te brengen.’
De Volkskrant
‘Filosofen van deze tijd als overzichtswerk staat als een huis.’
Filosofie Magazine
‘Filosofen van deze tijd is bedoeld voor een breed publiek en een goede opstap voor wie meer wil weten van de eigentijdse filosofie.’
Nederlands Dagblad

Details

Details
Titel Filosofen van deze tijd
Auteur(s) Maarten Doorman, Heleen Pott
Productvorm Hardcover
Aantal pagina`s 544
Uitgever Prometheus, Uitgeverij
Publicatiedatum 30-04-2021
ISBN/ISBN13 9789044601473

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:Filosofen van deze tijd
Waardering