Van Appelbol tot Zeeuwse bolus

Gebakwoordenboek
Nederlands | 26-11-2019 | 192 blz.
Auteur: René Dings
Bindwijze: Hardcover
ISBN/ISBN13: 9789038807386

€ 1500

Betaal bij ons veilig met:

Aanwezig in de winkel?
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

We bakken wat af met zijn allen. Van simpele cake tot sjieke sachertaart en van macaron tot red velvet cake. Maar hoe zijn die taarten, koeken en gebakjes eigenlijk ooit allemaal ontstaan? Wanneer werd de eerste stroopwafel gebakken en wie bedacht ooit de madeleines? Hoe komen de kletskop, koggetje en kozak aan hun naam? Wat had Roald Dahl met Arnhemse meisjes? Is de tarte tatin werkelijk ontstaan door een foutje van de bakker dat goed uitpakte? En waarom is de Friese oranjekoek eigenlijk roze?

Voor de antwoorden op deze (en andere) vragen dook René Dings in eeuwenoude receptenboeken en kranten. Hij verdiepte zich in de herkomst van allerlei soorten gebak, verzamelde feiten en fabels, en noteerde de smeuïgste verhalen. Met Van Appelbol tot Zeeuwse bolus wordt bakken nog veel leuker. En gebak eten trouwens ook. Over Over straatnamen met name: ‘René Dings is een bekwame gids door straatnamenland.’ – Onze Taal ‘Een geweldig boek.’ – Frits Spits (De Taalstaat) ‘Echt ontzettend leuk.’ – Albert Verlinde (RTL Live)

Details

Details
Titel Van Appelbol tot Zeeuwse bolus
Auteur(s) René Dings
Productvorm Hardcover
Taal Nederlands
Aantal pagina`s 192
Uitgever Nijgh & Van Ditmar
Publicatiedatum 26-11-2019
Afmetingen 179mm x 121mm x 20
Gewicht 238gr
ISBN/ISBN13 9789038807386

Beoordelingen

Schrijf je eigen review