Medische terminologie pathologie

| 11-03-2021 | 259 blz.
Auteur(s): G.H. Mellema
Bindwijze: Paperback
ISBN/ISBN13: 9789036825757
Legt de belangrijkste medische termen uitBrengt de medische termen met elkaar in verbandAangepast aan de DSM-5 en de laatste inzichten over genetica en chromosomale afwijkingenInclusief diagnostische begrippen per hoofdstukMet oefenvragen en opdrachten waarmee je kunt controleren of je de stof beheerst
€ 44,95

Betaal bij ons veilig met:

Voorraad in de winkel
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

Dit leerboek geeft uitleg over belangrijke medische termen en brengt ze met elkaar in verband. Op een overzichtelijke manier wordt in kort bestek, maar met de benodigde diepgang, een goed overzicht gegeven van de meest voorkomende ziektes, hun ontstaan en hun gevolgen. Het boek is bedoeld voor professionals (in opleiding) in de gezondheidszorg voor wie medische terminologie geen uitgebreid onderdeel van hun opleiding was. Bijvoorbeeld doktersassistenten, medisch secretaresses en medewerkers van een GGD of Arbodienst. Ook voor professionals in andere sectoren die vanuit hun functie worstelen met de betekenis van medische termen, biedt het boek uitkomst. Zoals voor medewerkers van zorgverzekeraars en overheden. 

In deze herziene druk van Medische terminologie pathologie zijn de nieuwste ontwikkelingen in de pathologie meegenomen. Zo is er een hoofdstuk toegevoegd over genetica en chromosomale afwijkingen en is het hoofdstuk over psychisch functioneren aangepast aan de DSM-5 classificatie. In de diverse hoofdstukken zijn bovendien diagnostische begrippen opgenomen.

Medische terminologie pathologie is het vervolg op Medische terminologie anatomie en fysiologie, maar is ook heel goed zelfstandig te gebruiken.

Auteur G.H. Mellema is van oorsprong huisarts. Hij werkte bij verschillende zorgverzekeraars en heeft jarenlange ervaring in het opleiden van medisch secretaresses en doktersassistentes. 

Details

Details
Titel Medische terminologie pathologie
Auteur(s) G.H. Mellema
Productvorm Paperback
Aantal pagina`s 259
Uitgever Springer Media B.V.
Publicatiedatum 11-03-2021
Afmetingen 241mm x 168mm x 15mm
Gewicht 440gr
ISBN/ISBN13 9789036825757

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:Medische terminologie pathologie
Waardering