De sneeuwpanter

| 15-01-2021 | 192 blz.
Auteur(s): Sylvain Tesson
Bindwijze: Paperback
ISBN/ISBN13: 9789029542609
€ 20,99

Betaal bij ons veilig met:

Voorraad in de winkel
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

‘In Tibet leeft een dier waar ik al tien jaar naar op zoek ben,’ zei Munier. ‘Het houdt zich op in de hooglanden. Je moet enorme afstanden afleggen om het te kunnen zien. De komende winter ga ik er weer heen, ga mee.’
‘Wat voor dier is dat dan?’
‘De sneeuwpanter,’ zei hij.
‘Ik dacht dat die niet meer bestond,’ zei ik.
‘Dat wil hij ons graag laten geloven.’
– Uit: De sneeuwpanter


Op uitnodiging van een beroemde natuurfotograaf neemt Sylvain Tesson deel aan een extreme expeditie. Midden op de onherbergzame, ijskoude en hooggelegen vlaktes van de Himalaya wacht het groepje onder leiding van de fotograaf op de komst van de zeer schuwe en met uitsterven bedreigde sneeuwpanter. Dit dier op heterdaad betrappen is een moeilijke opgave, waarvoor de kunst van het op de loer liggen moet worden betracht, en dat onder barre omstandigheden.

De sneeuwpanter is het relaas van een extreem avontuur, met prachtige natuurobservaties, reflecties over de teloorgang van de aarde en rake beschrijvingen van hoe de expeditieleden met elkaar omgaan. Het is een van de grootste literaire successen in Frankrijk van de laatste jaren. Het boek, waarvan de vertaalrechten wereldwijd zijn verkocht, werd bekroond met de Prix Renaudot. Van de Franse editie werden al meer dan 400.000 exemplaren verkocht.

Details

Details
Titel De sneeuwpanter
Auteur(s) Sylvain Tesson
Productvorm Paperback
Aantal pagina`s 192
Uitgever Singel Uitgeverijen
Publicatiedatum 15-01-2021
Afmetingen 201mm x 125mm x 16mm
Gewicht 222gr
ISBN/ISBN13 9789029542609

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:De sneeuwpanter
Waardering