Mr. Kaor Yamamoto

Nederlands | 21-02-2020 | 96 blz.
Auteur(s): Lex Boon
Bindwijze: Paperback
ISBN/ISBN13: 9789029093828
€ 12,99

Betaal bij ons veilig met:

Aanwezig in de winkel?
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

Mr. Yamamoto is een bijzonder verhaal over mysterieuze brieven en een reis naar Japan

Een hotel in Volendam ontvangt al jaren handgeschreven brieven. Soms komen er wel vier per week binnen. Af en toe zit er, zonder verdere uitleg, een proefmonster van een Japanse shampoo of crème bij. De brieven verdwijnen al jaren ongeopend in de prullenbak: ze zijn toch altijd hetzelfde. Dear Sirs, how are you and how is the weather? Zo begint elke brief. Helemaal onderaan staat, met zwarte pen in een krasserig handschrift, de afzender: Yours sincerely, Mr. Kaor Yamamoto.

Wie is – of gaat er schuil achter – Mr. Yamamoto? Waarom schrijft hij de brieven? Waarom is de boodschap altijd exact hetzelfde? Journalist Lex Boon gaat op onderzoek uit en komt, met de hulp van de hoteldirecteur, een Amsterdamse naamgenoot van Kaor Yamamoto en een jonge kunstenaar, op het spoor van de mysterieuze brievenschrijver. Ze reizen naar Japan.


De pers over Mr. Yamamoto

‘De beste verhalen wil je doorvertellen. Je hebt iets gelezen en vervolgens hoor je jezelf erover beginnen tegen anderen. “Ik lás trouwens iets…” Zo’n verhaal is dit. Omdat het – karakteristiek voor Lex Boon – zo aanstekelijk geschreven is, omdat het over iets ogenschijnlijk futiels gaat en door de even simpele als intrigerende premisse. Dit is een whodunit, maar dan met één verschil: we zoeken geen moordenaar maar de persoon achter een vrolijk makende curiositeit.’ Uit het juryrapport van de Meestervertellers

‘Eén van de bijzonderste verhalen van het jaar. Het lijkt wel een roman.’ Linda.nl

‘Het mooiste verhaal van het jaar.’ Ester Naomi Perquin

Details

Details
Titel Mr. Kaor Yamamoto
Auteur(s) Lex Boon
Productvorm Paperback
Taal Nederlands
Aantal pagina`s 96
Uitgever Meulenhoff Boekerij B.V.
Publicatiedatum 21-02-2020
Afmetingen 161mm x 121mm x 11mm
Gewicht 163gr
ISBN/ISBN13 9789029093828

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:Mr. Kaor Yamamoto
Waardering