Gloed

Nederlands | 01-01-2004 | 156 blz.
Auteur(s): Sandor Marai
Vertaler: Mari Alfoldy
Bindwijze: Hardcover
ISBN/ISBN13: 9789028421004
€ 18,99

Betaal bij ons veilig met:

Voorraad in de winkel
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

Een oude generaal krijgt op een dag een brief waarin een vriend van lang geleden, Konrád, zijn komst aankondigt. Dat is voor Henrik, de generaal, een schok. Van jongsaf waren zij onafscheidelijk, ondanks hun verschillende achtergrond en afkomst. Tot Konrád plotseling verdween, niet lang na Henriks huwelijk met de mooie Krisztina. Het bezoek van Konrád - na 41 jaar - brengt een stroom van prachtige en pijnlijke herinneringen bij de generaal op gang.


Henrik en Konrád delen een geheim met een bijzondere kracht, 'een kracht die het weefsel van het leven verschroeit als een kwaadaardige straling, maar aan het leven tegelijk een spanning, een verhoogde temperatuur geeft'.


Eén avond, één nacht duurt de ontmoeting van de twee oude mannen. Hun laatste gesprek is een duel zonder wapens, en veel wreder. Met mededogenloze openhartigheid praten zij over passie en vriendschap, over waarheid en leugen. Wat is er 41 jaar geleden gebeurd? En was het verhaal van Konrád onvermijdelijk?


Het verhaal wordt verteld met een rust en overtuigingskracht waar je als lezer van schrikt. Diepe indruk maakte het boek op pers én publiek in Italië en Duitsland. Die Zeit noemde het 'een literaire sensatie', de Corriere della Sera 'een boek van tijdloze schoonheid' en Willem Kuipers schreef naar aanleiding van de Duitse vertaling in de Volkskrant een juichende bespreking waarin hij het had over 'een onvergetelijk boek'.

Details

Details
Titel Gloed
Auteur(s) Sandor Marai
Vertaler Mari Alfoldy
Productvorm Hardcover
Taal Nederlands
Aantal pagina`s 156
Uitgever Wereldbibliotheek
Publicatiedatum 01-01-2004
Afmetingen 215mm x 138mm x 21mm
Gewicht 324gr
ISBN/ISBN13 9789028421004

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:Gloed
Waardering