Verzameld werk set 3 dln

Nederlands | 22-05-2008
Auteur(s): J.M.A. Biesheuvel
Bindwijze: Hardcover
ISBN/ISBN13: 9789028240902
€ 99,95

Betaal bij ons veilig met:

Aanwezig in de winkel?
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

´Heer der Heeren: ik ben U zo blij dat ik oud ben maar vier jaar gebleven achter mijn ogen en tussen mijn oren en onder mijn haar...'
Dat schreef J.M.A. Biesheuvel in 1994 in het voorwoord van het bibliofiel uitgegeven boekje Kind. Geen van die verhalen gaat over een kind of draagt zelfs maar die titel, maar alle ademen ze de Biesheuvel typerende heldere en directe stijl, een open blik voor al het wonderlijks dat zich in het leven voor kan doen en een ontembare nieuwsgierigheid. Als schrijver laat Biesheuvel zich verrassen door vrijwel alles: de door hemzelf uitgeknipte plaatjes in zijn kamer, het wedervaren van een arme vissers- of molenaarszoon, een motje dat zich blind vliegt tegen een gloeiende lamp. En als lezer word je onherroepelijk meegevoerd in dit soms inderdaad kinderlijke maar evengoed onheilspellende universum. Het Biesheuveliaans universum van wonderlijkheden, verlangen, waanzin, weemoed en humor, en zonder vanzelfsprekendheden.

J.M.A. Biesheuvel publiceerde tussen 1973 en 2004 zo'n twintig bundels met verhalen. In het Verzameld werk zijn al deze bundels opgenomen, van In de bovenkooi tot Oude geschiedenis van Pa die leefde als een dier want hij schaamde zich nergens voor en hij was erg practisch.
Dit geheel is aangevuld met een nawoord van Biesheuvel-kenner Onno Blom dat een prachtig beeld geeft van de schrijver, zijn werk en zijn leven. Voorts is opgenomen een uitgebreide bibliografie door Louis Heij en Pim van Putten, een verantwoording en een register op alle verhalen. Het Verzameld werk werd bezorgd door Frans Blom en Mirjam van Hengel, bijgestaan door Barber van de Pol, Nelleke van Maaren en Biesheuvels eerste uitgever Laurens van Krevelen.

Details

Details
Titel Verzameld werk set 3 dln
Auteur(s) J.M.A. Biesheuvel
Productvorm Hardcover
Taal Nederlands
Uitgever Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.
Publicatiedatum 22-05-2008
Afmetingen 212mm x 132mm x 111mm
Gewicht 2285gr
ISBN/ISBN13 9789028240902

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:Verzameld werk set 3 dln
Waardering