Het feest

Nederlands | 05-07-2019 | 336 blz.
Auteur(s): Elizabeth Day, Eefje Bosch
Bindwijze: Paperback
ISBN/ISBN13: 9789026348761

Het feest van Elizabeth Day is een roman over obsessie, verraad, privilege en hypocrisie in het hart van het Britse establishment.

€ 15,00

Betaal bij ons veilig met:

Aanwezig in de winkel?
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

Het feest van Elizabeth Day is een ontluisterende roman over obsessie, verraad, privilege en hypocrisie in het hart van het Britse establishment, voor de fans van Brideshead Revisited en De verloren geschiedenis.

Martin Gilmour en Ben Fitzmaurice zijn al vijfentwintig jaar beste vrienden, vanaf het moment dat ze elkaar ontmoetten op Burtonbury School. Ze vormen een apart stel: een arbeiderszoon en de golden boy uit een aristocratische familie. Martin weet dat er door anderen vraagtekens worden gezet bij hun vriendschap, maar hij doet alles voor Ben. Hij bewaart zelfs Bens grootste geheim.

Op Bens veertigste verjaardag, omringd door het Britse establishment dat zich laaft aan champagne en drugs, bekruipt Martin voor de zoveelste keer het gevoel dat hij er niet bij hoort. Ook zijn vrouw Lucy, die al vanaf het begin argwaan koestert, voelt dat er onheil in de lucht hangt. Maar Ben zou nooit iets doen om de vriendschap op het spel te zetten. Toch?

Het feest is een vlijmscherpe kritiek op de Britse elite en de ongeschreven wetten van de upper class.

***** ‘Een heerlijke standensatire en een meeslepende thriller ineen, die wel vergeleken wordt met Donna Tartts De verborgen geschiedenis.’ – Judith Eiselin in NRC Handelsblad

**** ‘Een vlijmscherpe fileersessie van de zogenaamde elite, English Style. Je kunt erom lachen. Huilen mag ook.’ – Koen Eykhout in De Limburger

'Wat hebben we zin in deze inkzwarte psychologische thriller over de ongeschreven wetten van de Britse Upper class.' – De VPRO-gids

Korte omschrijving

Het feest van Elizabeth Day is een roman over obsessie, verraad, privilege en hypocrisie in het hart van het Britse establishment.

Details

Details
Titel Het feest
Auteur(s) Elizabeth Day, Eefje Bosch
Productvorm Paperback
Taal Nederlands
Aantal pagina`s 336
Uitgever Ambo/Anthos B.V.
Publicatiedatum 05-07-2019
Afmetingen 215mm x 135mm x 27mm
Gewicht 426gr
ISBN/ISBN13 9789026348761

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:Het feest
Waardering