De hemel is altijd paars

Nederlands | 30-11-2020 | 208 blz.
Auteur(s): Sholeh Rezazadeh
Bindwijze: Hardcover
ISBN/ISBN13: 9789026346118
De hemel is altijd paars van Sholeh Rezazadeh is een poëtische debuutroman over liefde, verlangen en herinneringen. Van de winnaar van de El Hizjra Literatuurprijs voor Poëzie 2019.
€ 22,99

Betaal bij ons veilig met:

Aanwezig in de winkel?
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

De hemel is altijd paars van Sholeh Rezazadeh is een poëtische debuutroman van een groot literair talent.

Arghavan is een jonge Iraanse vrouw die nog maar kort in Nederland woont. Terwijl ze worstelt om een nieuw leven op te bouwen, wordt ze geplaagd door herinneringen aan haar jeugd in Iran. Een jeugd die paradijselijk begon maar een negatieve wending nam toen haar moeder van de ene op de andere dag vertrok en haar vader, haar steun en toeverlaat, verslaafd raakte aan opium. Ze nam daarop een radicaal besluit: ze liet het rauwe, bergachtige landschap van Iran definitief achter zich en vertrok naar het platste land ter wereld: Nederland. Arghavan werkt in een tweedehandswinkel in Amsterdam, waar ze bevriend raakt met sommige klanten, zoals met Anna, een dove danseres, en de oude Johan, die het geluid van bomen opneemt. Ze verwondert zich over dit land waar iedereen haast heeft en waar het onmogelijk lijkt om met de ander verbonden te zijn. Dan wordt ze verliefd op Mees, een jonge muzikant, die haar wereld volkomen op z’n kop zet.

De hemel is altijd paars van Sholeh Rezazadeh is een zinnelijke roman over liefde en verlangen, over herinneringen en over de vraag of je de ander ooit echt kunt kennen.

Korte omschrijving

De hemel is altijd paars van Sholeh Rezazadeh is een poëtische debuutroman over liefde, verlangen en herinneringen. Van de winnaar van de El Hizjra Literatuurprijs voor Poëzie 2019.

Details

Details
Titel De hemel is altijd paars
Auteur(s) Sholeh Rezazadeh
Productvorm Hardcover
Taal Nederlands
Aantal pagina`s 208
Uitgever Ambo/Anthos B.V.
Publicatiedatum 30-11-2020
ISBN/ISBN13 9789026346118

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:De hemel is altijd paars
Waardering