Pater familias

Het verhaal van mijn familie en de gangsters
Nederlands | 12-03-2021 | 288 blz.
Auteur(s): Russell Shorto
Vertaler: Jan Willem Reitsma
Bindwijze: Paperback
ISBN/ISBN13: 9789026332791
Pater familias van Russell Shorto is de fantastische geschiedenis van zijn familie – The Sopranos in het Amerika van de jaren vijftig en zestig.
€ 22,99

Betaal bij ons veilig met:

Voorraad in de winkel
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

Pater familias van Russell Shorto is het verhaal van zijn familie en de gangsters. In Johnstown, Pennsylvania, bouwden ‘Little Joe’ Regino en Russ Shorto een gokimperium op, met de inkomsten van de arme lokale fabrieksarbeiders als inleg. Bij dit illustere duo konden de gokkers weddenschappen afsluiten op een paard, flipperspel of ‘tip seal’. Voor hen was er geen betere kans om hun American dream te zien uitkomen. Decennia later wordt Russell Shorto aangespoord om het verhaal van zijn familie op te schrijven. Het enige wat hij weet is dat zijn grootvader een gangster was, en dat binnen zijn familie de stilzwijgende afspraak gold dat er niet over hem gesproken werd.

In Pater familias gaat Russell Shorto op zoek naar de man naar wie hij vernoemd is. Hij duikt in de wereld van de maffia in het kleine stadje Johnstown. Het levert een meeslepend verhaal op, dat persoonlijk wordt op het moment dat Russells zieke vader besluit zijn partner te worden bij het reconstrueren van het getroebleerde verleden van hun beider stamvader.

Pater familias is een ontroerende, grappige en onweerstaanbare biografie en een interessante geschiedenis van de jaren vijftig en zestig ineen, geschreven door een meesterverteller.

***** 'Langzaam groeit het misdaad verhaal uit tot een delicate psychologische memoir. Een parel in Shorto's oeuvre.' – de Volkskrant

'Heel leuk opgeschreven. Binnen 24 uur uitgelezen. Het is echt een historische pageturner.' - Historicus Bart Funnekotter, OVT-podcast

'Russell Shorto’s Pater familias geeft een overtuigend beeld van een tijd waarin Italiaanse Amerikanen niet in bepaalde buurten mochten wonen of al te succesvol mochten worden. Dit aandenken aan het leven van zijn grootvader – de tijd van speelautomaten en flipperkasten, van plekken als de Melodee Lounge en City Cigar – vermengt grootse geschiedenis met mooie, blijvende herinneringen: “Lange gesprekken over spaghettisaus, en tantes die je op je mond zoenden: in die zin waren we Italiaans”.' – Francis Ford Coppola

Korte omschrijving

Pater familias van Russell Shorto is de fantastische geschiedenis van zijn familie – The Sopranos in het Amerika van de jaren vijftig en zestig.

Details

Details
Titel Pater familias
Auteur(s) Russell Shorto
Vertaler Jan Willem Reitsma
Productvorm Paperback
Taal Nederlands
Aantal pagina`s 288
Uitgever Ambo/Anthos B.V.
Publicatiedatum 12-03-2021
Afmetingen 215mm x 136mm x 26mm
Gewicht 405gr
ISBN/ISBN13 9789026332791

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:Pater familias
Waardering