De redders van Ruigrijk (voorleesboek)

| 31-05-2021 | 64 blz.
Auteur(s): Marc de Hond, Efteling bv
Illustrator: Esther Rosier
Bindwijze: Hardcover
ISBN/ISBN13: 9789000378708
€ 14,99

Betaal bij ons veilig met:

Voorraad in de winkel
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

Een bijzonder sprookje van Marc de Hond en de Efteling

 

Rutger en Ella zijn beste vrienden en wonen naast elkaar op het eiland Ruigrijk. Rutgers grootste droom is om de sterkste en stoerste ridder te worden. Ella's grootste droom is om een prinses te worden. Maar Rutger kan niet lopen en mag door zijn rolstoel niet naar de ridderschool en Ella kan niet zien. 

 

De bewoners van Ruigrijk worden geteisterd door draak Naga die het vuur uit de vuurtoren en alle fakkels gestolen heeft. Alle ridders die het tegen Naga willen opnemen op het vulkaaneiland van de draak, komen niet meer terug. Rutger en Ella willen helpen, maar dat is lastiger dan gedacht. Want Rutger heeft nog nooit met een zwaard gevochten. Gelukkig vinden ze op een dag de sleutel van de ridderschool en kan Rutger 's nachts met hulp van Ella in het diepste geheim oefenen. Wanneer ook de allerlaatste ridders niet meer terugkeren, varen Rutger en Ella zelf met een schip naar het vulkaaneiland. 

 

Samen kunnen ze veel meer dan iemand ooit voor mogelijk had gehouden. Maar zal het hen ook echt lukken om de draak te verslaan? En zullen hun dromen ooit uitkomen? 

 

Om samen of helemaal zelf te lezen vanaf circa 7 jaar.

 

Dit sprookje over een jongen in een rolstoel en een meisje dat niet kan zien werd geïllustreerd door Esther Rosier. Naast het prentenboek, een voorleesboek en een animatievideo is er ook een speciaal tactiel prentenboek met de tekst zowel in drukletters als in braille. Deze editie van Stichting PrentenboekenPlus is geschikt voor kinderen met een communicatieve beperking.

 

Details

Details
Titel De redders van Ruigrijk (voorleesboek)
Auteur(s) Marc de Hond, Efteling bv
Illustrator Esther Rosier
Productvorm Hardcover
Aantal pagina`s 64
Uitgever Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
Publicatiedatum 31-05-2021
ISBN/ISBN13 9789000378708

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:De redders van Ruigrijk (voorleesboek)
Waardering