De ballade van slangen en zangvogels

Nederlands | 19-05-2020 | 592 blz.
Auteur(s): Suzanne Collins
Bindwijze: Hardcover
ISBN/ISBN13: 9789000372928
€ 24,99

Betaal bij ons veilig met:

Aanwezig in de winkel?
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

De grootste YA-serie ooit is terug! Bij alle bestellingen tot 1 juni 2020 ontvang je de hardcover voor de prijs van de paperback! (€ 20,99 i.p.v. € 24,99)

Internationale verschijningsdatum 19 mei 2020.

Ambitie motiveert hem.
Competitie drijft hem.
Maar macht kent een prijs.

Het is de ochtend van de boeteceremonie waarmee de tiende jaarlijkse Hongerspelen worden ingeluid. In het Capitool bereidt de achttienjarige Coriolanus Snow zich voor op zijn enige kans op roem en succes, als mentor in de spelen. Zijn ooit zo machtige familie heeft het moeilijk en hoe het hun verder zal vergaan, hangt af van Coriolanus’ prestaties. Hij moet charmanter, slimmer en geraffineerder te werk gaan dan zijn medestudenten en zijn tribuut naar de overwinning helpen.

Maar het zit hem niet mee. Hij krijgt de vernederende opdracht om mentor te zijn van de vrouwelijke tribuut uit district 12, het laagste van het laagste. Vanaf nu zijn Coriolanus en zijn tribuut verbonden door hun lot: iedere keuze die hij maakt kan leiden tot gunst of mislukking, zege of ondergang. In de arena zal worden gevochten tot de dood. Buiten de arena begint Coriolanus mee te leven met zijn tribuut… en moet hij kiezen wat hij belangrijker vindt: de regels blijven volgen of doen wat nodig is om te overleven.

De Hongerspelen-trilogie van Collins werd succesvol verfilmd met Jennifer Lawrence in de hoofdrol. Naar alle waarschijnlijkheid zal ook deze prequel snel op het witte doek te zien zijn. Filmstudio Lionsgate is namelijk al in overleg met Collins om haar nieuwe verhaal tot leven te brengen.

'Met dit boek wil ik de focus leggen op wie we zijn als mens en wat we nodig denken te hebben om te kunnen overleven. De periode tien jaar na de oorlog, waarin Panem probeert er weer bovenop te komen, biedt de perfecte mogelijkheid om met deze vragen te spelen en daarmee de kijk van de personages op de mensheid te definiëren.' Suzanne Collins

 

Details

Details
Titel De ballade van slangen en zangvogels
Auteur(s) Suzanne Collins
Productvorm Hardcover
Taal Nederlands
Aantal pagina`s 592
Uitgever Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
Publicatiedatum 19-05-2020
Afmetingen 222mm x 153mm x 54mm
Gewicht 891gr
ISBN/ISBN13 9789000372928

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:De ballade van slangen en zangvogels
Waardering