Gratis verzending vanaf €24,99


Winnaars schrijfwedstrijd Mijn Haarlem

09
Juni

Bekendmaking WINNAARS 'MIJN HAARLEM' SCHRIJFWEDSTRIJD⁠

Afgelopen zondag sloten we ook de Haarlemweek 2024 feestelijk af met de bekendmaking en prijsuitreiking van de winnaars van de 'Mijn Haarlem' ZKV schrijfwedstrijd. ⁠

De opdracht was: Schrijf een Zeer Kort Verhaal over je favoriete plek in Haarlem.

Tijdens de Haarlemweek werden de inzendingen tentoongesteld in onze winkel en konden klanten stemmen op hun favoriete verhaal. Ook koos een vakkundige jury, bestaande uit Els Vogel, Lex Paleaux en onze winkelmanager Irene Kosten een favoriet uit. ⁠

Naast de juryprijs en de publieksprijs, kregen we ook heel bijzondere inzending binnen die we ook écht even in het zonnetje wilde zetten. Een 'mugje' van 6 jaar oud deed ons beseffen dat we eigenlijk ook elk jaar een 'mugjesprijs' moeten uitreiken. ⁠

Winnaar juryprijs:

De Hoek

We spraken af in de Toneelschuur. De reiziger, op zoek naar iemand om voor thuis te komen en de Haarlemse, benieuwd naar hoe jouw vrienden je zouden omschrijven. Welke woorden maakten dat jij straalde tussen de andere profielen weet ik niet meer. 

Je zat er al. Aan de leestafel. Verdiept in een oude Volkskrant. We spraken veel maar ik vergat waarover. 

Later slenterden we door de stad. Op de hoek van de Lange en Korte Veerstraat omhelsde je me. We zoenden. Met een gretigheid alsof we elk moment zouden kunnen sterven. Er werd gefloten, iemand riep ‘Get a room!’.

Ik zag je blije rug verdwijnen. Je appte vanuit de trein ‘Jij bent het.. toch?’ 

Ik antwoordde, ‘Toch!’ 

Toen niets meer. Na weken van schreeuwende stilte vond ik jouw naam. Zwart omrand. Op de datum onder jouw naam stond, rood omcirkeld, in mijn agenda : R.-Toneelschuur-19.30. 

- Ziggy Klazes

Winnaar publieksprijs

Henny

Het moet een jaar of twintig geleden zijn geweest, schat ik. Goedgeluimd passeerde ik de opgestapelde groene telefooncellen op weg naar mijn favoriete platenzaak in de Grote Houtstraat.

Het was die zaterdagochtend rustig in de muziekwinkel en al snel vond ik wat ik zocht. Toen ik wilde afrekenen zag ik dat de klant voor me Henny Vrienten was. Ik had hem niet meteen herkend, pas nadat hij de verkoper iets vroeg, werd ik me bewust van zijn hoogsteigen gemoedelijke Brabantse accent.

Ik dacht terug aan zijn muziek, aan hun muziek. Hun hoogtijdagen lagen in mijn jeugdjaren. Alle felgekleurde groen-roze buttons die ik op mijn jas had gespeld, kon ik me nog levendig herinneren. Henny had nog steeds stekeltjeshaar, maar nu korter en grijzer. Ik zag Henny afrekenen en de kassabon in ontvangst nemen.

‘Wilt u een plastic tasje?’ vroeg de verkoper.

Henny dacht even na en antwoordde: ‘Doe maar.’

- Rogier van Vuure

Mugjesprijs

We kregen onverwachts ook een inzending binnen van een mugje die we ook graag in de spotlights zetten (en ook een prijs heeft gekregen).

De leukste plek in Haarlem

De leukste plek in Haarlem vind ik thuis. Want ik heb daar heel veel speelgoed en ik kan daar tekenen en verven. En ons huis staat naast de school, en ons huis is 150 jaar en in mijn kamer is een raam en dat raam als je daar door kijkt zie je mijn school.

- Rosa (6 jaar)

Gefeliciteerd, Ziggy, Rogier en Rosa! Naast de fysieke prijs die jullie krijgen, is het belangrijkste natuurlijk dat jullie vanaf nu onderdeel zijn van de literaire geschiedenis van onze stad!

Had je graag mee willen doen maar onze aankondigingen helemaal gemist? ⁠

🔗 Volg ons op verschillende social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van ons winkelnieuws (zoals wedstrijden, evenementen en exclusieve shopping nights) via deze pagina.

Bekijk ook: Alles over de Haarlemweek 2024 | Winkelinformatie en openingstijden | Geschiedenis van onze boekwinkel in Haarlem | Ons verhaal

Terug naar overzicht