Gratis verzending vanaf €50,-


Den Haag week | Lezing Benjamin Duerr - De droom van Den Haag

26
Mei

Op zondag 26 mei brengt Benjamin Duerr een bezoek aan onze winkel in Den Haag. Hij betuigt in zijn nieuwe boek De droom van Den Haag dat het fundament van de wereldorde van vandaag hier, onder onze neuzen, werd gelegd tijdens twee geruchtmakende conferenties.

Wat: Lezing
Waar: De Vries Van Stockum, Den Haag (Passage 11)
Wanneer: Zondag 26 mei | 14:00 uur
Aanmelden: Graag, via passage@devriesvanstockum.nl

Over het boek

Moderne wapens, internationale conflicten en toenemend wantrouwen vormden aan het einde van de negentiende eeuw een gevaarlijk huwelijk. Om die dreigende geweldsspiraal te beteugelen kwam in 1899 en 1907 een bont gezelschap van diplomaten, juristen en activisten bijeen in Den Haag. Op twee internationale vredesconferenties werkten zij aan verdragen en organisaties die tot een vreedzamere wereld moesten leiden. In grootsheid en ambitie waren de conferenties ongeëvenaard – voor even was Den Haag het centrum van de wereld.

Aan de hand van sleutelfiguren als de beroemde vredesactivist Bertha von Suttner en de trotse Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Willem Hendrik de Beaufort, vertelt Benjamin Duerr het verhaal van de twee geruchtmakende conferenties. Hij laat zien hoe zij streden voor ontwapening, regels in tijden van oorlog en de oprichting van internationale rechtbanken, maar ook hoe hun idealisme botste met de realpolitik van grootmachten. Na twee wereldoorlogen bestempelden velen de Haagse conferenties als mislukt, maar in De droom van Den Haag laat Duerr met overtuiging zien dat hier het fundament werd gelegd voor de wereldorde van vandaag.

Over de auteur

Benjamin Duerr is politicoloog, jurist en schrijver. Hij doet onderzoek naar en schrijft over internationale politiek en het internationaal recht. Sinds 2019 werkt hij in verschillende internationale functies voor de Nederlandse overheid.

Over de Den Haag week

Boekhandel De Vries Van Stockum organiseert dit jaar vanaf vrijdag 25 mei tot en met zondag 2 juni een Den Haag Week.

Tijdens de Den Haag Week worden er in en rondom de boekhandel (Passage 11) verschillende activiteiten georganiseerd. Bovendien kun je dit jaar met je eigen schrijftalent bijdragen aan de literaire stadshistorie door mee te doen aan een dichtwedstrijd.

Bekijk ook: Winkelnieuws: Den Haag week bij boekhandel De Vries Van StockumAlle Den Haag week evenementen op een rij | Winkelinformatie boekhandel Den Haag | Winkelinformatie The English Bookstore | Boeken over Den Haag | Leestips van onze boekverkopers

Terug naar overzicht