Gratis verzending vanaf €24,99

De droom van Den Haag


Nederlands | 21-05-2024 | 272 pagina's

9789045048376

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 24,99


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Verzendkosten €1,95 | Gratis verzending boven de €24,99
Korte beschrijving/Annotatie

Een spannende geschiedenis van de grootste diplomatieke gebeurtenis uit de Nederlandse historie. De Vredesconferenties van Den Haag legden het fundament voor de wereldorde van vandaag de dag.

Tekst achterflap

Moderne wapens, internationale conflicten en toenemend wantrouwen vormden aan het einde van de negentiende eeuw een gevaarlijk huwelijk. Om die dreigende geweldsspiraal te beteugelen kwam in 1899 en 1907 een bont gezelschap van diplomaten, juristen en activisten bijeen in Den Haag. Op twee internationale vredesconferenties werkten zij aan verdragen en organisaties die tot een vreedzamere wereld moesten leiden. In grootsheid en ambitie waren de conferenties ongeëvenaard – voor even was Den Haag het centrum van de wereld.

Aan de hand van sleutelfiguren als de beroemde vredesactivist Bertha von Suttner en de trotse Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Willem Hendrik de Beaufort, vertelt BenjaminDuerr het verhaal van de twee geruchtmakende conferenties. Hij laat zien hoe zij streden voor ontwapening, regels in tijden van oorlog en de oprichting van internationale rechtbanken, maar ook hoe hun idealisme botste met de realpolitik van grootmachten. Na twee wereldoorlogen bestempelden velen de Haagse conferenties als mislukt, maar in De droom van Den Haag laat Duerr met overtuiging zien dat hier het fundament werd gelegd voor de wereldorde van vandaag

Recensie/Quote

'Duerr levert met De droom van Den Haag het gedroomde boek over dit onderwerp af. In iets meer dan tweehonderd pagina's weet hij een beeld te geven van de besprekingen en de resultaten, maar ook van de voetangels en klemmen. Ondertussen krijgen de lezers een goede indruk van de sfeer en de sleutelspelers en worden aardige anekdotes opgediend.'

Biografie

Benjamin Duerr (1988) is een Nederlands-Duitse diplomaat, jurist en schrijver op het gebied van oorlog, vrede en recht. Hij is auteur van een in Duitsland veelgeprezen biografie van Matthias Erzberger, de man die in 1918 de Eerste Wereldoorlog heeft beëindigd. Hij woont in Den Haag.

Details

EAN :9789045048376
Auteur: 
Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
Publicatie datum :  21-05-2024
Uitvoering :Paperback / softback
Taal/Talen : Nederlands
Hoogte :229 mm
Breedte :151 mm
Dikte :23 mm
Gewicht :516 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :272