Thema

BookTok begint hier

Booktok

Op zoek naar een nieuw boek of enthousiast geworden door een boek dat je op TikTok hebt gezien? Hier verzamelen wij de beste populaire TikTok boeken. Bestel via de website en haal ze op in de winkel of laat ze thuis bezorgen. Natuurlijk kun je ook in onze winkel in Haarlem of Den Haag komen snuffelen voor nóg meer mooie, spannende of romantische boeken.

Wat is 'Booktok'?

The House in the Cerulean Sea
Een waanzinnig hartverwarmend verhaal, waarvan je halverwege het boek al op ziet tegen het einde. Een verhaal over vriendschap, over kijken voorbij een eerste indruk, over verbinding en over je plaats vinden in de wereld. Linus Baker leads a quiet life. At forty, he has a tiny house with a devious cat and his beloved records for company. And at the Department in Charge of Magical Youth, he’s spent many dull years monitoring their orphanages. Then one day, Linus is summoned by Extremely Upper Management and given a highly classified assignment. He must travel to an orphanage where six dangerous children reside, including the Antichrist. There, Linus must somehow determine if they could bring on the end of days. But their guardian, charming and enigmatic Arthur Parnassus, will do anything to protect his wards. As Arthur and Linus grow ever closer, Linus must choose between duty and his dreams. The House in the Cerulean Sea by TJ Klune is an uplifting, heart-warming fantasy tale that’s become a New York Times, USA Today and Washington Post bestseller.
The Invisible Life of Addie Larue

Addie La Rue has learnt the hard way that deals with the devil are tricky things. Immortal but eternally invisible and forgotten by people, Addie exists only as a muse for artists throughout history. The only person who remembers her is the devil, who visits every year on the anniversary of their deal. Until one day, in a bookshop in New York, she meets a boy who remembers her.

The Song of Achilles
Een verhaal over goden, koningen, onsterfelijke roem en het menselijk hart. Achilles, ‘de beste onder de Grieken’, zoon van de wrede zeegodin Thetis en de legendarische koning Peleus, is sterk, snel en onweerstaanbaar knap. Patroclus is een zachtaardige prins, verbannen uit zijn vaderland na een gewelddadig incident. Achilles neemt Patroclus onder zijn hoede en de twee jongens ontwikkelen een meer dan hechte vriendschap.
They both die at the end
Iets na middernacht krijgt Mateo een telefoontje. Het is Death-Cast, de organisatie die mensen inlicht dat ze binnen 24 uur zullen sterven. Ook Rufus wordt gebeld. De twee kennen elkaar niet, maar sluiten vriendschap tijdens hun End Day. Ze beslissen samen nog een laatste avontuur te beleven, een onvergetelijke dag die hun levens voor altijd zal veranderen.

Priory of the Orange Tree
“A world divided. A queendom without an heir. An ancient enemy awakens.” Een episch fantasy verhaal over een wereld vol draken en de vrouwen die de toekomst willen veranderen. 'The Priory of the Orange Tree' zit vol magie, verraad, spanning en romantiek. De lyrische schrijfstijl van Samantha Shannon zorgt ervoor dat je het boek 800 pagina's lang niet neer kunt leggen.
We were liars
Leugens, familiegeheimen en macht: niets is wat het lijkt in de wereld van de zeventienjarige Cadence. Wij zijn Sinclairs. Niemand komt iets tekort. Niemand heeft het ooit mis. We wonen – in de zomer tenminste – op een privé-eiland voor de kust van Massachusetts. Misschien is dat alles wat je hoeft te weten. Behalve dat sommigen van ons leugenaars zijn. Lees dit boek. En als iemand je vraagt hoe het eindigt, lieg.

Seven Husbands of Evelyn Hugo
Evelyn Hugo is negenenzeventig als ze besluit om na jaren van stilte eindelijk de waarheid te vertellen over haar glamoureuze, maar door schandalen geteisterde leven. Wanneer ze hiervoor de onbekende reporter Monique Grant benadert, is niemand zo verbaasd als Monique zelf. Vastberaden grijpt ze deze kans om naam te maken. 'The Seven Husbands of Evelyn Hugo' is een betoverende reis, van de grandeur van het Hollywood van de jaren zestig tot aan de hedendaagse, harde realiteit, waarin twee vrouwen worstelen met de onontkoombare gevolgen van gebeurtenissen uit het verleden.
Six of Crows
In Ketterdam is alles te koop, als je maar bereid bent om te betalen. Niemand weet dat beter dan crimineel wonderkind Kaz Brekker. En dan krijgt hij een opdracht aangeboden die weliswaar levensgevaarlijk is, maar hem meer geld oplevert dan hij ooit had kunnen dromen. Hij kan het alleen niet in zijn eentje... Kaz vertrekt uiteindelijk met een team dat op het eerste gezicht een bij elkaar geraapt zootje lijkt.

One of us is lying
Vier studenten, vier geheimen, één moord De zeventienjarige Simon Kelleher heeft Bayview Highs beruchte roddel-app ontwikkeld. Hij kondigt groots aan dat hij sappige nieuwe verhalen over vier populaire medescholieren gaat onthullen. Maar dan sterft hij onverwacht voor hun neus. Bronwyn, Cooper, Addy en Nate - het brein, de atleet, de prinses en de crimineel van de school - zijn het onderwerp van Simons roddels en veranderen in verdachten zodra bekend wordt dat zijn dood geen ongeluk was.
Midnight Library
Nora wordt overweldigd door het gevoel dat ze in haar leven verkeerde keuzes heeft gemaakt, en iedereen teleurstelt. Wanneer ze in de Middernachtbibliotheek terechtkomt, een plek tussen leven en dood, krijgt ze de kans om te zien op welke vele manieren haar leven anders had kunnen verlopen. Elk boek dat ze openslaat neemt haar mee naar een ander leven: waarin ze Olympisch zwemkampioen is, wél bij haar ex is gebleven of haar droom om gletsjeronderzoeker te worden daadwerkelijk heeft waargemaakt.

Where the crawdads sing
Kya Clark is in haar eentje opgegroeid in het moeras van Barkley Cove in North Carolina, afgesloten van de bewoonde wereld. Om zichzelf te onderhouden ruilt ze vis, en groenten uit haar moestuin voor andere levensmiddelen. Ze voelt zich er thuis, beschouwt de natuur als haar leerschool. Maar als ze in aanraking komt met twee jongemannen uit de stad ontdekt ze dat er ook een andere wereld is. Waneer een van hen dood wordt gevonden, valt de verdenking onmiddellijk op Kya.
Secret History
Donna Tartt volgt in haar erudiete en bedwelmende debuutroman enkele studenten die door hun eigen morele hoogmoed ten val komen. Richard Papen, een ingetogen jongen van eenvoudige afkomst, wordt tot zijn verbazing opgenomen in een groepje arrogante en excentrieke studenten, dat zich – in de ban van een leraar – op de bestudering van de Griekse beschaving heeft gestort. In het tweede semester raakt hij betrokken bij een drama dat zich tussen hen heeft afgespeeld. Een drama met grote gevolgen voor iedereen.

Wat is BookTok?

Op het social media platform TikTok ontstaan veel trends; van dansjes die viral gaan tot ASMR videos. Niet alleen etenswaren en cadeauartikelen (zoals dalgona coffee of star projectors) profiteren van het enthousiasme op TikTok, ook de boekverkoop stijgt door dit sociale medium. Veel titels zijn populair geworden door #BookTok. BookTok is een hashtag die wordt gebruikt door TikTokkers die boeken recenseren en aanraden. Zelfs NOS deed verslag van de #BookTok trend op TikTok. Voor mensen die op zoek zijn naar hun volgende boek is #BookTok de place to be. Van “books that will make you sob” tot “books I couldn’t put down”, er is voor ieder wat wils, met video’s en lijstjes over veel verschillende boeken en genres. Naast boekentips kunnen lezers ook hun hart ophalen met herkenbare filmpjes als “which dress are you wearing to dramatically run through a castle to your lover?” of “the zodiac signs as hunger games districts”.

Populaire TikTok boeken