Yvette van Boven | Wederom winnaar Gouden Kookboek!

Wij keken reikhalzend uit naar haar nieuwste kookboek. Een set zelfs, en eigenlijk een heel nieuw en origineel maar waanzinnig praktisch concept dat ontzettend goed aansluit bij deze tijd (en de passies van onze boekverkopers): haar nieuwe kookboek is een eetbare plantengids, herbarium en kookboek in één. Er is kennelijk van alles, gratis, te plukken. Zelfs in de stad. En daar kun je gewoon mee koken. In haar nieuwe boek laat ze zien wat er allemaal te halen valt, en hoe je dat verwerkt in heerlijk pure recepten. En - heel snappelijk - er is ook een zakgids variant, zodat je op je op je verzamelroute niet een prachtig groot boek hoeft mee te slepen. Met haar nieuwe boek leer je dus niet alleen nieuwe recepten, maar ook nieuwe ingedienten, die gratis en makkelijk te verkrijgen zijn, je leert over de eetbare natuur, én het is eigenlijk zelfs een extra motivatie om nog even een wandeling te maken (of meer kleur te geven aan je al bestaande wandelroutine). Wij zijn verkocht!

Winnaar Gouden Kookboek 2022 Herbarium eetbare plantengids receptenboek
Van Boven in het wild Yvette laat je de meest voorkomende wilde planten zien, ze leert je hoe je ze kunt herkennen en waar ze naar smaken. Zo leer je wildpluk gemakkelijk toe te passen in je eigen gerechten.
Ontdek Aanrader van onze redactie
Voor erbij Zakboek
Bij Van Boven in het wild Dit kleine wildplukzakboek van Yvette van Boven past handig in je tas als je op pad bent. Met tips om eetbare planten te herkennen, te leren wanneer ze groeien en waar ze naar smaken, om zelf een herbarium te beginnen en met ruimte voor je eigen notities en tekeningen, zodat je kunt opschrijven waar en wanneer je de wilde planten in hebt gevonden.
Ontdek Aanrader van onze redactie

Ps: Niet van Yvette, maar niet ongerelateerd: is Amsterdam je stadsie en wil je leuke routes om aan je 10.000 stappen en je wildpluk ingrediënten te komen? Er is tegenwoordig ook een mooi boekje met historische 10.000 stappenroutes in Amsterdam op de markt. Die vind je hier. Misschien een leuke combinatie met de nieuwe boeken van Yvette van Boven! Wel een wandelboekje erbij doen, maar van een andere plek? Onze wandelboeken vind je hier.

Kookboeken | Yvette van Boven

Yvette van Boven is één van de populairste kookboekenauteurs van Nederland, en van onze boekhandel. Een warme, vrolijke en hartelijke vrouw die samen met haar man Oof Verschuren (fotograaf voor o.a. haar kookboeken en auteur van Homakase, een kookboek over écht Japans koken, maar dan met ingrediënten die gewoon hier beschikbaar zijn) en haar hondje Hughie een soort droombestaan lijkt te hebben, met een huis in zowel Amsterdam als Ierland (waar ze geboren is). Een bestaan in de stad, en leven in een cottage, met een grote tuin. Naast het koken, experimenteren met ingrediënten, en het schrijven van kookboeken, publiceert ze ook regelmatig recepten en columns in de krant. Ook is ze regelmatig op tv te zien. Naast heerlijke recepten en verhalen, en prachtige foto's van haar man, bevatten haar kookboeken ook haar eigen karakteristieke illustraties. Ze heeft al vaak stapels en stapels kookboeken in onze winkel gesigneerd (soms zelfs op naam), maar even snel een paraafje zit er niet in: elk kookboek verdient een tekening van haar hand - dus niet gewoon een handtekening. Zoveel liefde!

Winnaar 2020 Gouden Kookboek
Home made basics Makkelijke recepten voor elke dag die echt iedereen kan maken.
Ontdek Hoe maak je alles? En maak je dat echt helemaal zelf?

Yvette van Boven | Alle kookboeken

Zoek je een kookboek van Yvette van Boven in het Engels of een andere taal? Kijk dan in dit overzicht en gebruik het filtermenu om te zoeken op taal.

Nederlands

Alle Nederlandstalige kookboeken van Yvette van Boven

Yvette van Boven | Populairste kookboeken

Populair De bomvolle oven
van Van Boven Meer dan 200 oermakkelijke ovenrecepten. Steeds met duidelijke, foolproof receptuur zoals we van Yvette gewend zijn én voorzien van een mooie tekening en foto.
Populair Van Bovens Leftovers
Ruim 200 oermakkelijke recepten om verspillingsvrij het jaar door te koken Van elk restje valt de volgende dag wel iets lekkers te maken, dus geeft ze voor elk recept ook een smakelijke tweede bestemming. Haar columns en rond de 200 recepten uit haar wekelijkse rubriek zijn nu gebundeld in Van Bovens leftovers.

Bekijk ook:

Cadeautip Homakase Box
Limited edition Box met het boek, een exclusieve litho gemaakt door Oof (genummerd en gesigneerd), en een echt Kikumori mes
Ontdek Een echt bijzonder cadeau
Voor erbij Vergeet de hond niet
Yvette van Boven recepten voor je pooch
Ontdek Slechts 6,99

Nieuwsbrief
Nieuwsbrief verhalen beginnen hier

Wekelijkse update met tips, de agenda, cadeauhulp & inspiratie.

Rubriek uitgelicht Vegan en plant-based kookboeken
Plantaardig eten is niet zo moeilijk als het lijkt Deze boeken helpen je op weg
Lees meer Stap-voor-stap een duurzamer boodschappenlijstje begint hier
Rubriek uitgelicht Vegetarische kookboeken
Als volledig plantaardig of veganistisch eten nog te uitdagend is Deze boeken helpen je op weg
Lees meer Stap-voor-stap een duurzamer boodschappenlijstje begint hier

Kookboeken kopen

Wil je gaan bier brouwen of net zo lekker leren koken als je op vakantie in Vietnam hebt gegeten? Kookboeken is een van de expertises van De Vries Van Stockum. In onze winkels is voor elke chef wel iets te vinden. Ga je voor vis, vlees of juist veganistisch? Moet het zonder gluten, suiker of zetmeel? Laat je inspireren door bekende en minder bekende koks – van Bas Robben of Yvette van Boven tot Yotam Ottolenghi of Jamie Oliver – in ons uitgebreide assortiment.

Ontdek meer fijne kookboeken