Wonderlijke binnenwereld

aan de slag met Acceptatie en Commitment Therapie een lees- en doeboek voor kinderen en jongeren
Nederlands | 11-10-2018
Auteur(s): Maaike Steeman
Bindwijze: Paperback
ISBN/ISBN13: 9789085606826
€ 21,00

Betaal bij ons veilig met:

Voorraad in de winkel
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

De binnenwereld is alles wat er vanbinnen gebeurt: gedachten, gevoelens, lichamelijke sensaties, beelden, muziek, herinneringen, fantasieën, het Ik. Onze gedachten en gevoelens hebben veel invloed op ons gedrag en de keuzes die we maken. Ze bepalen daardoor voor een groot deel ons leven. Soms zit de binnenwereld ons in de weg. Dan hebben we nare gedachten en nare gevoelens en verliezen we de controle over ons gedrag.
In dit boek wordt uitgelegd wat er in de binnenwereld gebeurt en hoe dat werkt. Je leert daarmee je gedachten en gevoelens beter te begrijpen en je leert er woorden aan te geven, waardoor je er makkelijker over kan praten. Je kan het boek lezen als je nieuwsgierig bent naar de binnenwereld en je kan het lezen als je wilt leren omgaan met nare gedachten of gevoelens.
Naast informatie en voorbeelden vind je veel praktische oefeningen om mee aan de slag te gaan. Je wordt aan het denken gezet over wie je wilt zijn en wat je belangrijk vindt in jouw leven.


Dit boek is geschreven voor kinderen en jongeren en voor de mensen om hen heen. De rode draad in het boek is de Acceptatie en Commitment Therapie (ACT), een nieuwe therapievorm waarvan de leertheorie (onder andere Cognitieve Gedragstherapie) en recent onderzoek naar gedachten en taal de basis vormen. Het verscheen eerder onder de titel 'Denken, voelen, doen'.

Maaike Steeman is GZ psycholoog en werkt bij GGZ-instelling Invivo Clinics. Zij is getrouwd en moeder van twee dochters. Sinds 2007 is zij bezig met ACT. Het leerproces om zich deze therapie eigen te maken heeft haar eigen leven verrijkt. Zij ziet in de dagelijkse praktijk hoe cliënten opbloeien met behulp van ACT en hun leven meer in eigen hand nemen.

Details

Details
Titel Wonderlijke binnenwereld
Auteur(s) Maaike Steeman
Productvorm Paperback
Taal Nederlands
Uitgever SWP, Uitgeverij B.V.
Publicatiedatum 11-10-2018
Afmetingen 241mm x 171mm x 10mm
Gewicht 307gr
ISBN/ISBN13 9789085606826

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:Wonderlijke binnenwereld
Waardering