Gratis verzending vanaf €50,-

Wereldse smaakmakers


Nederlands | 26-01-2021 | 192 pagina's

9789464040067

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 32,99

  in winkelwagentje
 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Verzendkosten €1,95 | Gratis verzending boven de €50,-




Tekst achterflap

Koken is niet gebaseerd op strenge spelregels. Natuurlijk heb je altijd een basisrecept, maar je kunt er vervolgens geheel je eigen draai aan geven. Je bepaalt zelf hoe zilt, zoet, pittig of fris je je gerecht wilt maken. In Wereldse smaakmakers neemt Pascal Jalhay je mee in de wereld van de smaak. Tijdens de vele reizen die hij in zijn leven maakte - van India tot Indonesië en van Peru tot Portugal - heeft hij een breed scala aan kruiden, sauzen, boemboes en condimenten verzameld. Pascal laat zien hoe je verschillende basissmaakmakers maakt, zoals Argentijnse wet en dry rubs, Peruaanse leche de tigre, Vietnamese nuoc nam (gefermenteerde vissaus), verschillende Indonesische boemboes, oer-Hollands 'rommelkruid', piri piri en za'atar. Daarnaast geeft hij je ook uiteenlopende suggesties voor condimenten die je gerecht naar een hoger niveau zullen tillen, zoals salsa's, sambals, chaat, mosterd, rouille, harissa, compotes en pickles. De smaakmakers zijn voorzien van een 'smaakkompas' waarin je precies kunt zien welke smaakcombinaties werken.

Biografie

Pascal Jalhay begon zijn horecacarrière op zijn 15e bij Hotel Kurhaus in Scheveningen en sloot zijn opleiding af bij Chateau Neercanne*. Achtereenvolgens werkte hij bij Au Coin des Bon Enfants (Maastricht), Scholteshof** in België, Restaurant Excelsior* in Amsterdam en was hij van 1998 tot 2003 souschef van La Rive** in het Amstel Hotel. Daarna werd hij executive chef bij restaurant Vermeer in het Barbizon Palace Hotel in Amsterdam. Jalhay kookte er twee sterren en kreeg zijn tweede ster van Michelin direct het jaar na het verkrijgen van de eerste ster. Tegenwoordig maakt hij culinaire ontdekkingsreizen en ontwerpt hij nieuwe recepten en gerechten. Hij schreef eerder de boeken Proeven met Pascal (2001) en Pascal Jalhay proeft (2010). In 2019 verscheen van zijn hand het succesvolle Baru Belanda.

Details

EAN :9789464040067
Auteur: 
Uitgever :Park Uitgevers
Publicatie datum :  26-01-2021
Uitvoering :Hardback
Taal :Nederlands
Hoogte :251 mm
Breedte :196 mm
Dikte :22 mm
Gewicht :874 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :192