Recensies

UITGEKOOKT Door Eef en Lien

Kookboeken onder het mes

UITGEKOOKT

Eef, van Eef & Lien, probeert de nieuwste kookboeken voor je uit en doet hiervan verslag. Ongezouten meningen beginnen hier!

Over Eef en Lien

Mara Grimm | Crisis Koken

Onbeperkt eten voor een beperkt budget

Mara Grimm's frisse en originele kijk op recepten, producten en de mensen daarachter kwam in eerdere uitgaves reeds aan het licht. Toen in maart van dit jaar het Corona virus woekerde en de lockdown een feit was, startte ze een website rond het thema 'recepten uit de arme keuken' en benaderde topchefs om hun versies van klassiekers aan te leveren in zowel het low budget als het betaalbare segment. En met succes want na drie weken werd besloten de recepten te bundelen met als resultaat dit super charmante lekker 'no budget' gestyleerde kookboekje vol inspirerende en zeker niet te lastige recepten. Mara maakte alle recepten zelf en verwerkt haar bevindingen in de recepturen en bij Eef & Lien testten we eerder o.a. 'De ballen van Jonnie Boer' (zelfs oma maakt ze niet zo lekker), de Vindaloo van Giphart, de steengoede Mac & Cheese van Luc Martin en Bart van Olphen's Pasta met sardientjes uit blik. Stuk voor stuk gerechten die je nieuwsgierig maken naar de recepturen van topchefs en eerlijk gezegd immer een plezier om te maken en vooral ook op te eten.

Van elk verkocht boek gaat €2,50 naar de Voedselbank!

Onder het mes: Crisis Koken
Van Mara Grimm €14,99
Ontdek Onbeperkt eten voor een beperkt budget
Onder het mes: Big Mamma's Cucina Popolare
Van de Big Mamma Group €35,-
Ontdek Italiaanse klassiekers met een
hedendaagse twist

Big Mamma's Cucina Popolare

Italiaanse klassiekers met een hedendaagse twist

Net geen 400 bladzijden dik en meer dan 130 gerechten tellend razend enthousiast kookgeweld komen samen in deze uitgave van de jonge succesvolle Italiaanse restaurantketen 'Big Mamma'. De passie van het jonge 37 koks tellende team spat er vanaf en samen verklappen ze de beste recepten van hun trattoria's. Big Mamma gaat uit van de klassieke Italiaanse keuken en brengt dat met een twist in zowel recepturen als betiteling. 'Egg Sheeran', 'Daft Punch' en 'Pizz 'n roll' doen misschien wat vergezocht aan de gerechten zijn dat zeker niet! Bij Eef & Lien testten we met passie o.a. de Carpaccio di polpo, de Melanzana al forno, Dipsy winky en de Ceviche Guevara maar het meest aansprekend zijn toch de secties in het overzichtelijke vrolijke boek waar de basics worden uitgelicht; De beroemde groente pesto, echte tomatensaus, hoe maak je chimichurri en de uitleg omtrent enkele basisversies van pizzadeeg.

Een mooi compleet en lekker fris kookboek die uitnodigt de handen uit de koksbuis te steken!