README.txt

Nederlands | 18-10-2022 | 288 blz.
Auteur(s): Chelsea Manning
Vertaler: Ed van Eeden
Bindwijze: Paperback
ISBN/ISBN13: 9789402711790
€ 22,99

Betaal bij ons veilig met:

Levertijd: Leverbaar vanaf 18-10-2022
Voorraad in de winkel
navigeer snel

Gegevens

Samenvatting

Chelsea Manning veranderde de geschiedenis; nu vertelt ze haar eigen verhaal. Een intiem en onthullend boek van een van de belangrijkste activisten van deze tijd.

Tijdens haar werk als inlichtingenanalist in Irak onthulde Chelsea Manning via WikiLeaks meer dan zevenhonderdduizend geheime militaire documenten, die ze op de geheugenkaart van haar digitale camera het land uit had gesmokkeld. Ze werd door de Amerikaanse krijgsraad aangeklaagd voor ongeoorloofd bezit en verspreiding van overheidsdocumenten, en werd uiteindelijk veroordeeld tot vijfendertig jaar gevangenisstraf. De dag na haar veroordeling verklaarde Manning haar genderidentiteit als vrouw en begon ze aan haar transitie. Een paar jaar later verleende president Obama haar gratie en werd ze vrijgelaten uit de gevangenis.
 
In README.txt vertelt Manning over haar pleidooi voor meer transparantie en aansprakelijkheid van de overheid én haar strijd voor haar rechten als transvrouw. Ze verhaalt over haar jeugd, haar moeilijke tienerjaren en wat haar ertoe bracht om het leger in te gaan. Ook vertelt ze hoe en waarom ze de beslissing nam om de geheime documenten naar WikiLeaks te sturen. Dit openhartige boek zal zijn plek vinden in de geschiedenis van ons huidige digitale tijdperk.

‘Bescherm gevoelige bronnen. Bescherm nucleaire informatie. Maar laten we misstappen en misleiding niet langer verbergen.’ Chelsea Manning in The New York Times
 
‘We hebben meer manieren nodig om te praten over wat er gaande is in de regering. Ik heb bepaalde waarden, en die geven richting aan mijn leven.’ Chelsea Manning in Vogue

Details

Details
Titel README.txt
Auteur(s) Chelsea Manning
Vertaler Ed van Eeden
Productvorm Paperback
Taal Nederlands
Aantal pagina`s 288
Uitgever HarperCollins Holland
Publicatiedatum 18-10-2022
ISBN/ISBN13 9789402711790

Beoordelingen

Schrijf je eigen review
U plaatst een review over:README.txt
Waardering