Gratis verzending vanaf €24,99


Boekhandel De Vries Van Stockum Den Haag verhuist naar De Passage

02
Augustus

Boekhandel De Vries Van Stockum Den Haag

verhuist naar De Passage

Op 1 oktober opent boekhandel De Vries Van Stockum officieel de deuren tussen de prachtige arcades in De Passage.

Het zal een feestelijke opening zijn – temeer omdat de boekverkopers al op zondag 18 september om 18.00 de deur op Spui 40 voor het laatst achter zich dichttrekken. Zodoende is de fysieke winkel vanaf 19 september enkele dagen gesloten. Op 1 oktober vindt de feestelijke opening van de nieuwe winkel plaats. Ze hopen wel al eerder officieus open te gaan. Houd voor updates hun website, nieuwsbrief en/of social media in de gaten.Klanten kunnen natuurlijk altijd hun boeken bestellen via de webshop, www.devriesvanstockum.nl. En uiteraard is men ook van harte welkom in het filiaal in Haarlem.

Zij verruilen hun plekje aan het Spui voor Passage 11 omdat deze locatie beter past bij de boekwinkel.“Toen ik hoorde dat dit pand vrij kwam, ging mijn hart wel even sneller kloppen. Hoewel ik fan ben van de uitdrukking ‘kakstrak’, vind ik dat die stijl het beste werkt als saus over een historische basis. Dat past ook bij onze identiteit. Beide winkels hebben een rijke geschiedenis van meer dan een eeuw. Maar ze gingen ook altijd met de tijd mee. We zijn ‘historisch innovatief’ als het ware.

“In onze winkel in Haarlem, die op meerdere ‘De 10 mooiste boekhandels van Nederland’-lijstjes staat, komt die identiteit altijd al fysiek tot uiting. In ons nieuwe winkelpand in Den Haag – in de oudste winkelpassage van Nederland en een heus Rijksmonument - kunnen we daar nu ook heerlijk mee aan de slag!” - aldus Jeltje de Vries, directeur van het familiebedrijf.

Hoewel het oude pand sinds de coronacrisis minder bezocht werd door ambtenaren en ministers, en de boekverkopers een toename zagen van fastfoodafval dat de winkel binnenwaaide, waren ze zeker niet ontevreden over hun plekje aan het Spui. “Er kwam een heel divers publiek - vaak spontaan - gezellig even snuffelen.” De boekverkopers hopen dat zij ook gevonden zullen worden op hun nieuwe plek, 300 meter verderop.

In het nieuwe winkelpand komt een heerlijk comfortabele leestafel waar je lekker de krant kunt lezen of studeren. Want ja, dat mag! Ook in de statige Passage is iedereen welkom bij De Vries Van Stockum. Bagels and Beans – die onderhuurder was van de boekhandel - blijft in het industriële pand aan het Spui. Het programma voor de feestelijke opening op 1 oktober wordt later bekendgemaakt.

De Passage

De Passage Den Haag bestaat uit een oud en een nieuw gedeelte. Beide passages hebben hun eigen unieke sfeervolle ambiance met een royaal aanbod aan winkels. De Passage werd tussen 1882 en 1885 speciaal voor het ‘chique winkelen’ gebouwd door Haagse notabelen, naar Parijs’ voorbeeld. De oudste winkelpassage van Nederland, inmiddels een gewaardeerd Rijksmonument, is nog steeds in tact – en hoe. In een prachtige setting van arcades, glazen koepels, loopbruggen en bewerkte gevels vond en vind je er 20 chique winkels, gezellige horecagelegenheden en een hotel. Van toen. En van nu. Overdekt, statig en bijzonder beeldig.

Contact:

Voor vragen kunt u contact opnemen met Jeltje de Vries (directeur) of onze boekverkopers in onze winkel in Den Haag


Adressen:

Oude adres:

Spui 40
2511 BS
Den Haag

Nieuwe winkel:

Passage 11 (oude deel)
2511 AB
Den Haag

De Vries Van Stockum

De Vries Van Stockum is een boekhandel met winkels in Den Haag en Haarlem. Hendrik de Vries opende in 1905 zijn boekwinkel in Jacobijnestraat 3 in Haarlem. Inmiddels is de boekhandel uitgegroeid naar 5 omliggende panden, heeft het de Haagse boekhandel Van Stockum (1833) onder haar vleugel, en staat de achterkleindochter van H. de Vries aan het roer. Een onafhankelijke familiebedrijf waarbij alles draait om de liefde voor verhalen, lezen en boeken.

De Vries Van Stockum Haarlem

Jacobijnestraat

72011 TG
Haarlem
Telefoon : 023 – 5319458
E-mail: haarlem@devriesvanstockum.nl

De Vries Van Stockum Den Haag

Passage 11

2511 AB
Den Haag
Telefoon : 070 - 3028110
E-mail: passage@devriesvanstockum.nl

Terug naar overzicht