Gratis verzending vanaf €50,-


Binnenkort bij Boekhandel De Vries Van Stockum Haarlem: Eten en drinken tussen de boeken

19
Juli

Persbericht:  Haarlem, dinsdag 19 juli 2022

Binnenkort bij

Boekhandel De Vries Van Stockum:

Eten en drinken tussen de boeken

Dit najaar opent boekhandel De Vries van Stockum een stijlvol café in haar prachtige en historische boekwinkel aan de Gedempte Oude Gracht/Jacobijnestraat. Voor haar klanten betekent dit een vervolmaking van de boekwinkelervaring: de boekwinkel als lounge.

Voor boekliefhebbers is de fysieke boekwinkel vaak een plaats om tot rust te komen tussen de boeken, om je te laten inspireren, en om samen over boeken te praten. Dat gebeurt overal in de winkel, maar vooral aan de leestafel. De ‘boekenbar’ wordt een soort leestafel in het kwadraat, met meer capaciteit, comfort en écht lekker eten en drinken.

“Vroeger hadden we behoefteaan het ontdekken van de wereld. Nu we de wereld in onze zak hebben, hebben we behoefte aan een gids.” – Jeltje de Vries (directeur)

Een gevolg van deze plannen is dat het winkelgedeelte de afgelopen maanden ruimte heeft moeten maken voor de verbouwing. De boekverkopers zijn druk bezig om de boel weer zo overzichtelijk mogelijk te maken en extra kasten zijn in de maak. Het assortiment zal iets moeten krimpen. Hierin voorziet directeur Jeltje de Vries geen probleem:

“De functie van een boekwinkel is veranderd. Vroeger was de boekwinkel een portaal naar de rest van de wereld. Hoe breder het assortiment, hoe beter. Door alle digitale ontwikkelingen van de laatste tien jaar ligt de wereld met een tik op je scherm op je deurmat. Het is nu onze taak – en onze kracht - om klanten de weg te wijzen als ze door de bomen het bos niet meer zien. Om ze te voorzien van persoonlijk en oprecht advies. Om ervoor te zorgen dat de boeken waar wij of onze klanten gepassioneerd of nieuwsgierig naar zijn, klaarliggen, en dat boeken die wij over het hoofd hebben gezien, onderweg zijn naar de klant.”

Zorgen over of de boekhandel niet te veel verandert, begrijpt Jeltje de Vries volkomen: “Zo’n grote verandering maken we natuurlijk weloverwogen. Wij zijn al meer dan 115 jaar een begrip, juíst, denk ik, omdat we ook niet bang zijn om te evolueren. We zijn als het ware ‘historisch innovatief’ - maar altijd in dienst van dat wat al sinds 1905 onze missie is: namelijk dat iederéén zich welkom voelt in de boekhandel om zo onze liefde voor verhalen, voor boeken en voor lezen met zoveel mogelijk mensen te delen.

“En daarbij zijn we trots en zuinig op ons monumentale pand. En dat gaat prima samen met een horecagelegenheid.” Deze ontwikkeling past dus juist goed bij het innovatieve karakter van de boekhandel, en ook esthetisch gezien blijft het de oude vertrouwde boekhandel van Haarlem.

De Vries vindt het belangrijk dat iedereen zich, ook straks in het café, thuis voelt. Of je nou van fysieke boeken houdt, een e-book of luisterboek prefereert, of dat je gewoon de verhalen van het afgelopen weekend wil uitwisselen. En ja, je mag hier ook heerlijk in je eentje zitten lezen, schrijven, of werken.

De details, zoals de daadwerkelijke openingsdatum en de naam zijn nog niet bekend. Wel zijn ze nieuwsgierig naar de ideeën van hun klanten en hebben daarom een winactie opgezet waarmee je een ‘borrelbon’ kunt winnen.  

Contact:

Bij vragen kunt u contact opnemen met Jeltje de Vries

Telefoon : 023 – 5319458
E-mail :
j.devries@devriesvanstockum.nl

De Vries Van Stockum

De Vries Van Stockum is een boekhandel met winkels in Den Haag en Haarlem. Hendrik de Vries opende in 1905 zijn boekwinkel in Jacobijnestraat 3 in Haarlem. Inmiddels is de boekhandel uitgegroeid naar 5 omliggende panden, heeft het de Haagse boekhandel Van Stockum (1833) onder haar vleugel, en staat de achterkleindochter van H. de Vries aan het roer. Een onafhankelijke familiebedrijf waarbij alles draait om de liefde voor verhalen, lezen en boeken.

De Vries Van Stockum Haarlem

Jacobijnestraat 72011
TG Haarlem
Telefoon : 023 – 5319458
E-mail:
haarlem@devriesvanstockum.nl

De Vries Van Stockum Den Haag

Passage 11
2511 AB Den Haag
Telefoon : 070 - 3028110
E-mail:
passage@devriesvanstockum.nl

Terug naar overzicht