Gratis verzending vanaf €50,-


Surinameweekend | Merijn de Boer: Het Surinamedagboek

25
Juni

Op zondag 25 juni komt Merijn de Boer bij De Vries Van Stockum in Den Haag vertellen over zijn boek Het Surinamedagboek. Tijdens deze Meet & Greet krijg je de unieke kans om de auteur persoonlijk te ontmoeten en jouw exemplaar van het boek te laten signeren.

Wat: Meet & Greet
Waar: De Vries Van Stockum Den Haag
Wanneer: Zondag 25 juni, vanaf 15.00
Toegang: Gratis
Aanmelden: Graag, door een e-mail te sturen naar passage@devriesvanstockum.nl

Over het Surinameweekend

Zaterdag 24 juni en zondag 25 juni staan bij De Vries Van Stockum in Den Haag volledig in het teken van Suriname. Ontdek de rijke cultuur, boeiende geschiedenis en verrukkelijke keuken van Suriname tijdens dit speciale weekend.

Over het boek

Als Merijn de Boer in 2011 een advertentie leest waarin een reis naar Suriname wordt aangeboden, reageert hij meteen. De reis is bedoeld om meer bekendheid te creëren voor leven en werk van de Surinaamse schrijver Albert Helman. De meeste andere deelnemers hebben nog nooit van Helman gehoord en zijn ook niet van plan daar iets aan te veranderen, maar ze willen wel graag gratis op vakantie naar Suriname.

De reis gaat van Paramaribo over de rivier tot diep in de binnenlanden. Sommige groepsgenoten zijn enigszins apart, zoals de professor en operaliefhebber André, de overspannen vader Julius en het echtpaar Tonnie en Sjors, dat zichzelf als avonturiers ziet.

Het Surinamedagboek beschrijft een wekenlange expeditie in het kielzog van een vergeten schrijver. Het is een boeiend en uitermate vermakelijk verslag van een groepsreis met alle ongemakken die daarbij horen. Tegelijk is het een onvergetelijk liefdesverhaal en een ode aan de schoonheid van het Surinaamse binnenland.

Over de auteur

Merijn de Boer (1982) debuteerde met de verhalenbundel Nestvlieders, waarvoor hij de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs 2012 kreeg. Daarna verschenen zijn romans De nacht (Tiplijst AKO Literatuurprijs) en ‘t Jagthuys (shortlist BNG Literatuurprijs). In 2018 verscheen zijn verhalenbundel De geur van miljoenen, die werd genomineerd voor de BNG Literatuurprijs en de J.M.A. Biesheuvelprijs. In augustus 2020 verscheen De Saamhorigheidsgroep, die werd bekroond met de BNG Bank Literatuurprijs en De Inktaap 2022. Het boek stond ook op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs en de longlist van de Boekenbon Literatuurprijs.

Merijn werkte negen jaar als redacteur voor Uitgeverij Van Oorschot. Daarna woonde hij anderhalf jaar in New York en tweeënhalf jaar in Jeruzalem. Sinds zomer 2021 woont hij in Tunesië. In Trouw verschijnt wekelijks een column.

Foto door Loek Buter

Terug naar overzicht