Gratis verzending vanaf €24,99


Meet, Greet & Eat met Maureen Tan: Rendang UITGESTELD

07
December

Meet, Greet & Eat met Maureen Tan: Rendang

Op zaterdag 7 december presenteert Maureen Tan haar nieuwe boek Rendang bij Boekhandel De Vries Van Stockum in Den Haag (Passage 11). Deze 4D-boekpresentatie is niet alleen audio/visueel feestelijk, maar ook je smaakpapillen mogen meegenieten.


Wat: Meet, Greet & Eat (presentatie, signeersessie en proeverij)
Waar: De Vries Van Stockum, Den Haag (Passage 11)
Wanneer: Zaterdag 7 december 2024 | 14:00 uur   Uitgesteld i.v.m. de storm
Toegang: Gratis
Aanmelden: Niet nodig. Bij vragen neemt u contact op met passage@devriesvanstockum.nl

Over het boek

In Rendang vind je traditionele, regionale stoofgerechten zoals ze bereid worden op Sumatra en mijn eigen recepten, met ingrediënten die ik graag gebruik. Denk aan de traditionele rendang daging, met rundvlees, maar ook allerlei andere stoofgerechten met vlees. Of een vegetarische rendang, met aardappels, jackfruit, krokant gebakken cassave, bonen, tofu, tempé en allerlei verschillende soorten groenten. Maar ook vis, schaal- en schelpdieren, gevogelte en orgaanvlees worden gebruikt - zo lang het eindresultaat maar echt héél lekker is.

Wereldwijd gezien is Rendang een van de bekendste gerechten uit de Indonesische keuken. Op West-Sumatra, waar Rendang oorspronkelijk vandaan komt, is het echter geen gerecht, maar een bereidingswijze waarvan de verschillende stadia - van natte curry tot aan gekaramelliseerd en volledig ingekookt - eindeloos veel fantastische gerechten opleveren. Daarover gaat dit boek.

Over de auteur

Maureen Tan (1969) groeide op met de Indonesische keuken. Met haar kookschool Anak Bungsu, wat 'derde kind' betekent, leert Maureen iedereen authentiek Indonesisch koken. Zo eert ze niet alleen de Indonesische keuken, maar ook de recepten die haar moeder haar in vele kookschriftjes naliet.

Terug naar overzicht