Gratis verzending vanaf €50,-


Interview Tommy Wieringa: Nirwana

17
November
Haarlem 20:00

Geniet op vrijdag 17 november van een literaire avond met auteur Tommy Wieringa in Haarlem. In de Doopsgezinde Kerk ontrafelt hij zijn nieuwste boek Nirwana samen met voormalig uitgever Francien Schuursma.

Wat: Interview Tommy Wieringa
Waar: Doopsgezinde kerk te Haarlem
Wanneer: Vrijdag 17 november 2023, vanaf 20.00 uur
Toegang: €12,50
Aanmelden: Kaarten zijn te reserveren en af te halen in de winkel in Haarlem (haarlem@devriesvanstockum.nl)

Over het evenement

Op vrijdag 17 november interviewt voormalig uitgever Francien Schuursma schrijver Tommy Wieringa over zijn nieuwe boek Nirwana. Na afloop is er gelegenheid vragen te stellen en het boek te laten signeren. De avond vindt plaats in de Doopsgezinde Kerk te Haarlem en start om 20.00 uur. De inloop is vanaf 19.30 uur met koffie of thee. Kaarten à €12,50 zijn te koop in onze winkel in Haarlem.

We organiseren deze avond samen met de Kennemer Boekhandel, Athenaeum Boekhandel, Boekhandel Blokker en Bredero Boeken. Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij deze boekhandels.

Over het boek

De geschiedenis van een grootvader bepaalt het heden van een kleinzoon. Samen vertellen ze het verhaal van een eeuw waarin het wereldvuur oplaaide als nooit tevoren.

Gevierd kunstenaar Hugo Adema stamt uit een roemruchte familie die al decennia haar stempel op de moderne tijd drukt. Zijn grootvader Willem Adema stichtte zijn offshore-imperium na een dubieuze rol in de Tweede Wereldoorlog: aanvankelijk vecht hij aan Duitse zijde aan het oostfront, maar halverwege de oorlog sluit hij zich aan bij het verzet. Wie is die man die sommigen vereren als een held en anderen beschouwen als een geslepen opportunist?

Terwijl zijn tweelingbroer aan het hoofd van het familiebedrijf het grootste schip ter wereld laat bouwen, raakt Hugo’s eigen leven in een impasse als zijn grote liefde hem verlaat. Hij keert terug naar het landgoed waar hij is opgegroeid om weer te schilderen en het verleden van zijn inmiddels honderdjarige grootvader te onderzoeken. Wanneer zijn vroegere gouvernante overlijdt duiken in haar huis de verloren gewaande dagboeken van Willem Adema op, die een ontstellend licht werpen op diens oorlogsjaren. Is dit het moment om de geschiedenis recht te doen?

Nirwana is een wervelend epos over een familie die generatie na generatie de verovering van de aarde najaagt, ook wanneer blijkt dat het vuur een goede knecht is, maar een slechte meester.

Over de auteur

Auteur Tommy Wieringa (1967) schreef onder meer de romans Alles over Tristan (Halewijnprijs, 2002) en het boek waarmee hij doorbrak naar een groot lezerspubliek, Joe Speedboot (vele nominaties voor literaire onderscheidingen en de F. Bordewijkprijs, 2006). Het werk van Tommy Wieringa wordt wereldwijd vertaald, onder meer in het Hebreeuws, het Koreaans en het Frans, Duits en Engels.Terug naar overzicht