Gratis verzending vanaf €50,-


Haarlemweek | Meet & Greet Martin Hendriksma: Het geheim van Bols

01
Juni
Haarlem 15:00

Op zaterdag 1 juni ben je van harte welkom bij De Vries Van Stockum in Haarlem voor een fascinerende Meet & Greet en signeersessie met Martin Hendriksma, auteur van de actuele bestseller Het geheim van Bols.

Wat: Meet & Greet en signeersessie
Waar: De Vries Van Stockum, Haarlem
Wanneer: Zaterdag 1 juni 2024 | 15:00 tot 16:00 uur
Toegang: Gratis
Aanmelden: Nee, aanmelden is voor dit evenement niet nodig.

Over het boek

Het geheim van Bols - Martin Hendriksma

In de zomer van 2020 kruipt Martin Hendriksma naar een onderduikruimte op een Heemsteedse zolder. Daar treft hij een matras aan, twee lege flessen en een verscheurde krant uit november 1941.

De eerste bewoners van het huis blijken adjunct-directeur Ernst Moltzer van de bekende jenever- en likeurenfabrikant Bols en zijn vrouw. Ernst keerde zich tegen de drankleveran ties van het bedrijf aan de nazi’s. Hij probeerde in de oorlog over zee naar Engeland te vluchten en is sindsdien vermist. Zijn flamboyante echtgenote Traut, een Oostenrijkse gravin, zou hem hebben verraden.

Hendriksma duikt in het onthutsende oorlogsverhaal van het familiebedrijf Bols. Beetje bij beetje ontrafelt hij gebeur tenissen waarover in de familie steevast werd gezwegen. En in een tot de laatste bladzijde spannende zoektocht neemt hij alle twijfels weg over het lot van de verdwenen Ernst.

Over de auteur

Martin Hendriksma (Sneek, 1966) schreef voor vrijwel alle vooraanstaande dag- en weekbladen. Na twee romans publiceerde hij in 2013 Lutine, een zoektocht naar een in 1799 bij Terschelling vergaan goudschip. Daarna verschenen De Rijn (2017) en Aan zee (2021). Deze twee boeken vormden de basis voor de veelbekeken tv-series Langs de Rijn en Langs de kust. Het geheim van Bols (2024) is zijn nieuwe bestseller.

Lees hier meer over de Haarlemweek | Bekijk alle Haarlemweek evenementen


Terug naar overzicht