Gratis verzending vanaf €50,-


Boekpresentatie Sak van den Boom: Markant Schalkwijk en zijn straatnamen

29
September
Haarlem 17:30

Op vrijdag 29 september presenteert Sak van den Boom Markant Schalkwijk en zijn straatnamen bij De Vries Van Stockum in Haarlem. Dit nieuwste deel in de reeks met pentekeningen van Haarlem wordt feestelijk aangeboden aan burgemeester Jos Wienen.

Wat: Boekpresentatie Sak van den Boom
Waar: De Vries Van Stockum Haarlem
Wanneer: Vrijdag 29 september, 17.30 tot 19.00 - Inloop vanaf 17.15
Toegang: Gratis
Aanmelden: Ja, graag aanmelden via c.botman@devriesvanstockum.nl

Over het evenement

Met trots onthult Sak van den Boom het boekje Markant Schalkwijk en zijn straatnamen, waarin hij 120 prachtig getekende woningen in Schalkwijk in de schijnwerpers zet. Een opvallend moment van de avond is de overhandiging van het eerste exemplaar aan burgemeester Jos Wienen, die Schalkwijk als aandachtsgebied in zijn portefeuille heeft.

Voorafgaand aan de overhandiging zal er een gesprek plaatsvinden tussen de auteur en Nick Nuyens van het Genootschap Oud-Schalkwijk Haarlem (GOSH). Dit gesprek zal inzicht bieden in de bijzondere historische aspecten die aan het boekje ten grondslag liggen.

Over het boek

Markant Schalkwijk en zijn straatnamen is alweer de zevende uitgave in de reeks Haarlem moet je zien.

In 2017 verscheen het eerste boekje in de reeks met 100 illustraties van monumenten in de Haarlemse binnenstad. Inmiddels is nummer 7 uit de pen gerold. De aanleiding voor dit deel was een artikel in het Haarlems Dagblad eind 2022 waarin Wolter Dolfing (96) uitlegde hoe hij de achtergrond van de straatnamen in dit stadsdeel wist te achterhalen. Samen met Wolter is dit unieke deel tot stand gekomen.

Over de auteur

Sak van den Boom is mede-oprichter van het tijdschrift vtwonen (1974) en van 1978 tot 1980 ook hoofdredacteur. Daarna was hij directeur van een mediabedrijf en als adviseur en toezichthouder verbonden aan diverse bedrijven en instellingen. Van den Boom schreef vijf handboeken over customer media en contentmarketing. Sinds 2017 verscheen van zijn hand de reeks Haarlem moet je zien, met door Van den Boom gemaakte pentekeningen van Haarlem.

Foto: Van den Boom, z.d. Copyright onbekend

Terug naar overzicht