Gratis verzending vanaf €50,-


VOL | Boekpresentatie Karel Onwijn: Ode aan Oekraïne

02
Juni
Haarlem 17:00

Op vrijdag 2 juni organiseert boekhandel De Vries Van Stockum in Haarlem de boekpresentatie Ode aan Oekraïne, het nieuwe boek van auteur Karel Onwijn. Met als speciale gast: oud-ambassadeur Robert Serry, die het eerste exemplaar in ontvangst zal nemen.

Wat: Boekpresentatie Karel Onwijn
Waar: De Vries van Stockum Haarlem
Wanneer: Vrijdag 2 juni 2023, 17.00 tot 19.00
Toegang: Gratis
Aanmelden: Vol! Meld je aan voor de wachtlijst door een e-mail te sturen naar haarlem@devriesvanstockum.nl

Over het boek

Begin 2022 is Rusland met grof geweld Oekraïne binnengevallen. Naast de massale vernietiging van Oekraïense steden en infrastructuur worden er ook op onvoorstelbaar grote schaal onschuldige burgers vermoord. Alhoewel Rusland de onafhankelijkheid van Oekraïne altijd al in twijfel heeft getrokken, kent Oekraïne een heel eigen taal, cultuur en geschiedenis. Oekraïne, dat letterlijk ‘aan de grens’ betekent, heeft immers ook lang aan Europese invloeden blootgestaan en heeft ook in afgelopen jaren steeds gretiger de Europese waarden en normen omarmd.

Met Ode aan Oekraïne biedt Karel Onwijn in beeld en tekst een algemene en persoonlijke kennismaking met Oekraïne.

Over de auteur

Karel Onwijn is historicus en publicist. Hij studeerde geschiedenis en politicologie aan de Universiteit van Amsterdam, en na zijn afstuderen was hij vele jaren correspondent in de landen van de voormalige Sovjet-Unie (standplaats Moskou). Hij schreef onder meer voor het ANP, Het Financieele Dagblad, de Belgische krant De Tijd en Het Parool. Tegenwoordig geeft Onwijn colleges, cursussen en interculturele trainingen en begeleidt hij cultuurreizen in deze bijzondere regio.

Terug naar overzicht