Gratis verzending vanaf €50,-


Boekpresentatie Hein de Haas: Hoe migratie echt werkt

21
September

Op donderdag 21 september presenteert Hein de Haas bij De Vries van Stockum in Den Haag zijn nieuwe boek Hoe migratie echt werkt. Een boeiende avond vol inzichten in migratiekwesties.

Wat:  Boekpresentatie Hein de Haas
Waar: De Vries Van Stockum Den Haag, Passage 11
Wanneer: Donderdag 21 september, 18.00
Toegang: Gratis
Aanmelden: Ja, graag aanmelden via passage@devriesvanstockum.nl

Over het boek

Al jaren wordt de wereldpolitiek verdeeld door het debat over migratie en inmiddels lijkt de verdeeldheid groter dan ooit. De media toont bijna wekelijks gevaarlijke overtochten op de Middellandse Zee, politici beloven de toestroom van migranten en asielzoekers in te perken, terwijl anderen beweren dat we immigranten juist hard nodig hebben om groei en innovatie te stimuleren. Maar wat zijn de feiten achter de krantenkoppen, de beweringen van politici en de beslissingen die zij nemen?

Op basis van 30 jaar onderzoek maakt hoogleraar sociologie Hein de Haas korte metten met 22 hardnekkige linkse én rechtse migratiemythes en voorziet hij de lezer van essentiële kennis die ons confronteert met ontnuchterende lessen over migratie. Hoe migratie echt werkt is een inspirerend, onthullend en onmisbaar boek dat je kijk op de wereld compleet zal veranderen.

Over de auteur

Hein de Haas is socioloog en geograaf, en een internationaal toonaangevend migratieonderzoeker. Tussen 2006 en 2015 was hij onderzoeker en mededirecteur van het International Migration Institute (IMI) aan de Universiteit van Oxford. Momenteel is hij hoogleraar sociologie aan de Universiteit van Amsterdam van waaruit hij leiding aan IMI blijft geven. Daarnaast is hij hoogleraar Migratie en Ontwikkeling aan de Universiteit Maastricht.

Foto door Wilma Hoogendoorn

Terug naar overzicht