Aardappelschilwedstrijd met Jacques Hermus
WIN 10 KOOKBIJBELS!

Ter ere van Jacques Hermus’ boek de Aardappelbijbel, organiseren we een aardappelschilwedstrijd bij Boekhandel De Vries Van Stockum in Haarlem (Jacobijnestraat 7).
Wie schilt de mooiste aardappels én wie kan er de meeste aardappelen schillen in 7 minuten? Jacques Hermus overhandigt beide winnaars maar liefst tien Kookbijbels!
Wil je meedoen?
Geef je dan snel op via evenementen@devriesvanstockum.nl! Er is namelijk plaats voor maximaal 8 aardappelschillers.
Twijfel je?
Met 8 deelnemers, en 2 winnaars, in 7 minuten tijd, is de kans dat jij met 10 kookbijbels onder de arm naar huis gaat best heel reëel...
Wat: Aardappelschilwedstrijd
Prijs: 10 Kookbijbels
Waar: Boekhandel De Vries Van Stockum, Haarlem (Jacobijnestraat 7)
Wanneer: Zaterdag 8 november 2025 | 16:00 - 17:00
Deelname: Gratis
Aanmelden: Via evenementen@devriesvanstockum.nl
Toeschouwers / aanmoedigers hoeven zich niet aan te melden

1 Jacques Hermus
2 winnaars
7 minuten
8 deelnemers
10 kookbijbels per winnaar


Over het boek
Aardappelbijbel: van koken en bakken tot stampen, stoven, pureren en frituren - Jacques Hermus
In Aardappelbijbel van Jacques Hermus, zoon van een aardappelboer, vind je meer dan 200 recepten voor verschillende bereidingen van onze knol - verzameld uit de hele wereld. Van eenvoudige krieltjes met wat zout en boter tot een romige driesterrenpuree. Leer meer over de verschillende aardappelsoorten, van bintje tot Bonnotte, en hoe hun smaak en vorm van invloed zijn op je gerecht. Bak patatas bravas of hash browns en stamp een hete bliksem of Leidse hutspot. Pof in de oven of boven open vuur en pureer een mousseline of gnocchi di patate.
Verras je gasten deze feestdagen met een potige maaltijd!
Over de auteur
Jacques Hermus is culinair journalist en schrijft voor diverse kranten en magazines. Hij werkte 20 jaar als restaurantrecensent van Dagblad van het Noorden en levert nog wekelijks zijn culinaire (reis)verhalen aan. Naast reportages voor onder meer Seasons, Leven in Frankrijk en Winelife heeft Jacques meerdere boeken op zijn naam staan, met veelal het culinaire buitenleven in de hoofdrol.
Over de Kookbijbels
De Kookbijbels zijn inmiddels een begrip in de wereld van de thuiskok. Het zijn de perfecte naslagwerken met handige how-to's, veel recepten, overzichtelijke vormgeving en populaire chef-koks als auteurs met ieder hun eigen specialisme. En ook fijn: elke Kookbijbel is in dezelfde stijl vormgegeven en heeft dezelfde afmetingen. Dus mocht je tien Kookbijbels hebben opeens: ze staan heel netjes op de plank..!