Gratis verzending vanaf €50,-


1000 Dichters

25
September
Haarlem 12:00

Op maandag 25 september vindt er een indrukwekkende poëziemiddag plaats bij De Vries Van Stockum in Haarlem. Samen met ILFU vieren we de 40e editie van De Nacht van de Poëzie en brengen we het unieke event 1000 Dichters naar Haarlem!

Wat: Poëziemarathon 1000 Dichters
Waar: De Vries van Stockum Haarlem
Wanneer: Maandag 25 september 2023, 12.00 - 17.00
Toegang: Gratis

Het event in Haarlem

Op maandag 25 september strijkt de 1000-Dichterskaravaan neer in boekhandel De Vries Van Stockum te Haarlem. Verwacht een feestelijke poëziemarathon met gedichten voorgedragen door een bonte mix van bekende en onbekende dichters, bekroonde dichters en huisdichters, hele bekende Nederlanders en hele onbekende Nederlanders; in het Nederlands of niet in het Nederlands; dit alles aangevuld door muzikanten of andere entr'actes, zoals we die kennen van onze goede oude Nacht. Na het startsein, is er plek voor tientallen dichters om hun gedicht voor te lezen.

1000 Dichters

Dit jaar vindt de 40e editie van het mooiste poëziefeest van Nederland, De Nacht van de Poëzie, plaats. Om dat te vieren pakt ILFU groots uit met de heerlijk megalomane twee weken durende manifestatie 1000 Dichters.

Op 24 september trappen we 1000 Dichters af tijdens de Utrechtse Boekenmarkt op het Vredenburgplein met de officiële beëdiging van onze nieuwe Dichter des Vaderlands: Babs Gons. Haar eerste gedicht zal het officiële startsein zijn van twee weken onophoudelijk voordrachtsplezier waar iedereen naar kan komen luisteren en dus ook zelf aan kan deelnemen. Daarna volgt een tournee van twee weken langs boekhandels in alle provincies in het land en keert de karavaan op 7 oktober weer terug naar Utrecht voor de duizendste dichter en 's avonds natuurlijk de 40ste Nacht van de Poëzie.

Aanmelden voor 1000 Dichters | VOL!

Alle dichters uit Haarlem en omstreken zijn welkom om bij ons hun favoriete (eigen of andermens) gedicht voor te dragen. 

1000 Dichters is een spectaculaire veertiendaagse poëzie-estafette waarin iedere dichter – jong, oud, al dan niet gepubliceerd – welkom is om een gedicht naar keuze voor te lezen in een taal naar keuze. Je voordracht wordt via livestream uitgezonden, dus wie weet wordt dit jouw grote doorbraak, gewoon bij ons in de boekhandel.

Terug naar overzicht