Gratis verzending vanaf €50,-

Ooit waren wij vogels


Nederlands | 27-02-2024 | 276 pagina's

9789492241672

Hardback


€ 24,95


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Verzendkosten €2,95 | Gratis verzending boven de €50,-
Korte beschrijving/Annotatie

Ooit waren wij vogels is een onstuimig kolkende roman over dolen, sterven en rouwen — en over het onverwoestbare geloof van de mens in verlossing.

Tekst achterflap

Al in zijn jonge jaren wordt Jonathans leven op zijn kop gezet door het overlijden van zijn moeder en broertje. Hij ontvlucht zijn geboorteplaats Leiden, maar vindt nergens ter wereld rust. Als Miami langzaam wegzakt in de modder, schiet hij vluchtelingen te hulp in een motel dat wordt gerund door de inheemse bevolking. Daar wordt hij verliefd op Bobby, een arts die zwanger van hem raakt. Naarmate de wereld verder in verval raakt en er gigantische migratiestromen op gang komen, grijpt de paniek steeds sterker om zich heen: kun je een kind geboren laten worden als de aarde op instorten staat? Als Bobby na de geboorte van Tommi verdwijnt, staat Jonathan er alleen voor en moet hij keuzes maken voorbij leven en dood. De inheemse bevolking biedt een vluchtroute: we kunnen ons leven verlengen als we ons verbinden met alles wat leeft. Ooit waren wij vogels is een onstuimig kolkende roman over dolen, sterven en rouwen — en over het onverwoestbare geloof van de mens in verlossing.

Biografie

André Platteel (Leiden, 1969) kreeg al jong te maken met verlies. In zijn romans onderzoekt hij de vele vormen die rouw kan aannemen. In deze roman duikt Platteel in de zigeunerachtergrond van zijn familie: als de wereld op drift is, waar kun je dan nog een thuis bouwen? Naast schrijver is Platteel oprichter van ADAMAS, een initiatief om te voorkomen dat jongeren met een complexe achtergrond in de criminaliteit belanden.

Details

EAN :9789492241672
Auteur: 
Uitgever :Vrije Uitgevers, De
Publicatie datum :  27-02-2024
Uitvoering :Hardback
common.Language :Nederlands
Hoogte :207 mm
Breedte :135 mm
Dikte :30 mm
Gewicht :426 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :276