Gratis verzending vanaf €50,-

Nepalees Karma


Nederlands | 01-06-2023 | 124 pagina's

9789491480249

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 20,00

  in winkelwagentje
 Voorraad in de winkel

   Leverbaar, de levertijd is 5-6 werkdagen

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Verzendkosten €1,95 | Gratis verzending boven de €50,-
Korte beschrijving/Annotatie

Met dit derde deel is de Himalaya Bibliotheek ontegen-zeggelijk een reeks geworden. Nu geen serie korte verhalen met ervaringen in Nepal, maar een blik in het begrip Karma.

Tekst achterflap

Bij het samenstellen van dit derde deel is veel gebruik gemaakt van het werk van Traleg Kyabgon Rinpoche [1955 - 2012]. Hij gaat uit van een simpele betekenis: Karma betekent letterlijk actie. Dzigar Kongtrül Rinpoche zegt hierover in zijn boek ‘It’s Up to You: “Karma is een vaak misbegrepen onderwerp in het Boeddhisme. Hij stelt dat de inzichten van Traleg Kyabgon, een eminent geleerde met grote kennis van zowel dharma als ook de manier van denken in de westerse wereld ons een diepere betekenis van het begrip Karma zal geven. Als bezoeker van Nepal word je getroffen door de vriende-lijkheid en behulpzaamheid van haar bewoners. Cynisch stelt deze of gene dan, dat het in het belang van hun Karma is dat de bewoners zo goed voor ons buiten-landers zorgen. Sommige westerlingen wijzen erop dat Karma leidt tot lethargie. Immers alles is vooraf bepaald. Echter niets is minder waar. Zo’n opmerking duidt op gebrek aan kennis over het begrip Karma. Een communicatieadviseur wees ons op het gevaar van het gebruik van het woord Karma bij de oprichting van de Karma Club, waarover binnen in het boek meer. In de huidige jongerentaal zou het een negatief begrip zijn. Ook dit klopt niet, hoewel jongeren het gebruiken om bijvoorbeeld een slecht resultaat op een toets of examen te verklaren.

Slogan/Promotie

Dit deel uit de Himalaya Bibliotheek pretendeert niet het antwoord te geven op de vraag: wat is Karma. Wel geeft het inzicht in het ontstaan van het begrip en de oorspronkelijke betekenis. De opbrengst van dit deel komt geheel ten goede aan Stichting Nepal.

Biografie

Krijn de Best is geboren in IJmuiden en trok als student naar Amsterdam, waar hij onder meer organisatiepsycholoog studeerde. Zijn werk als consultant voerde hem naar alle uithoeken van de wereld, van Europa en de VS tot het Verre Oosten en het Caribische gebied. Sinds 2000 woont hij met zijn gezin in het Franse La Chapelle Montbrandeix. Hij is oprichter en voorzitter van Stichting Nepal, die zich inzet voor onderwijsprojecten voor kansarme kinderen in Nepal.

Details

EAN :9789491480249
Auteur: 
Uitgever :Vrije Uitgevers, De
Publicatie datum :  01-06-2023
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :200 mm
Breedte :130 mm
Dikte :11 mm
Gewicht :208 gr
Status :POD (Beschikbaar als print-on-demand.)
Aantal pagina's :124
Reeks :  Himalaya Bibliotheek
Keywords :  himalaya bibliotheek;jung bahadur;kathmandu;kyabgon rinpoche;nepal karma