Een culinaire tijdreis
Manon Henzen-Alexandra van Dongen-Arnold Carmiggelt-John Tholen
Nederlands | 12-04-2025 | 192 pagina's
9789464712230
Paperback / softback
Bekijk inkijkexemplaar
€ 24,90
Retourtermijn binnen 14 dagen
Verzendkosten €1,95 | Gratis verzending boven de €24,99
Tekst achterflap
Veel van het Rotterdams verleden werd in 1940 van de kaart geveegd door het bombardement op de stad. Maar in de grond zitten nog zeer veel verhalen verborgen. Rotterdamse stadsarcheologen vinden tijdens hun opgravingen uiteenlopende resten van bewoning, van boerderijen en sluizen tot kook-en keukengerei alsook eeuwenoude voedselresten als zaden, pitten en botjes, die tot duizenden jaar in de tijd teruggaan. De oudste kookpot van de stad en andere vormen van kookgerei, alsook speelgoed kook- en keukengerei uit de Rotterdamse bodem, worden gecombineerd met recepten uit historische kookboeken uit de collectie van de Bibliotheek Rotterdam en voorstellingen van keukenscènes uit de kunstcollectie van Museum Boijmans Van Beuningen en andere musea. De historische recepten worden aangevuld met een hedendaags Rotterdams recept van een gastkok van Verhalen huis Belvédère en een futuristisch recept ontwikkeld door de chef-kok van SVO Vakopleiding Food (in de Markthal) en zijn leerlingen. Manon Henzen bewerkte de recepten van vroeger en stak ze in een hedendaags jasje: van graanpap, Deuse Geertjes, Snoek op zijn Frans, tot een Rotterdamse aardappelpudding. De lezer kan alle gerechten thuis koken. Manon Henzen culinair historicus eet!verleden / Alexandra van Dongen conservator Museum Boijmans Van Beuningen / Arnold Carmiggelt stadsarcheoloog, Archeologie Rotterdam / John Tholen senior-conservator Bijzondere Collecties Bibliotheek Rotterdam
Details
EAN : | 9789464712230 |
Uitgever : | 20 Leafdesdichten BV Bornmeer |
Publicatie datum : | 12-04-2025 |
Uitvoering : | Paperback / softback |
Taal/Talen : | Nederlands |
Hoogte : | 241 mm |
Breedte : | 171 mm |
Dikte : | 17 mm |
Gewicht : | 530 gr |
Status : | Bestelbaar |
Aantal pagina's : | 192 |