Gratis verzending vanaf €50,-

De wetenschap over de Mayflower


Nederlands | 29-12-2022 | 48 pagina's

9789464390650

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 26,95

  in winkelwagentje
 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Verzendkosten €1,95 | Gratis verzending boven de €50,-
Korte beschrijving/Annotatie

Met het schip de Mayflower voeren de Pilgrims in 1620 van Europa naar de NIeuwe Wereld. Ontdek hoe ze hun wetenschappelijke kennis hebben ingezet tijdens die barre tocht.

Tekst achterflap

Waarschijnlijk heb je weleens gehoord van de Mayflower. Misschien weet je dat dit schip de Pilgrims van Europa naar de Nieuwe Wereld bracht. Maar wist je ook dat wetenschap een belangrijke rol speelde tijdens de reis? In dit boek ontdek je hoe de Pilgrims hun wetenschappelijke kennis hebben ingezet om de reis te kunnen maken. En hoe de Pilgrims dankzij de wetenschap konden overleven in de Nieuwe Wereld en er een nieuw thuis konden maken. Stap in de wereld van de wetenschap achter beroemde gebeurtenissen uit de geschiedenis. Hoe voer het zeilschip Mayflower de Atlantische Oceaan over? Waarom bleven de schatten in de graftombe van farao Toetanchamon zo goed bewaard? En hoe overleefden avonturiers 1,5 jaar ijzige kou op Antarctica zonder contact met de buitenwereld? Door slim met kennis om te gaan! Lees wat mensen lang geleden al wisten over de wereld van aardrijkskunde, biologie, natuurkunde en scheikunde. En wat we inmiddels hebben bijgeleerd.

Slogan/Promotie

Waarschijnlijk heb je weleens gehoord van de Mayflower. Misschien weet je dat dit schip in 1620 de Pilgrims van Europa naar de Nieuwe Wereld bracht. Maar wist je ook dat wetenschap een belangrijke rol speelde tijdens de reis? In dit boek ontdek je hoe de Pilgrims hun wetenschappelijke kennis hebben ingezet om de reis te kunnen maken. En hoe de Pilgrims dankzij de wetenschap konden overleven in de Nieuwe Wereld en er een nieuw thuis konden maken.

Details

EAN :9789464390650
Auteur: 
Uitgever :Schoolsupport Uitgeverij BV
Publicatie datum :  29-12-2022
Uitvoering :Hardback
Taal :Nederlands
Hoogte :238 mm
Breedte :182 mm
Dikte :11 mm
Gewicht :339 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :48
Reeks :  Geschiedenis ontrafeld
Keywords :  amerika;pilgrims;schip