Gratis verzending vanaf €50,-

De wetenschap over Shackletons expeditie


Nederlands | 29-12-2022 | 48 pagina's

9789464390643

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 26,95

  in winkelwagentje
 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Verzendkosten €1,95 | Gratis verzending boven de €50,-
Korte beschrijving/Annotatie

In 1914 wilde Ernest Shackleton de eerste zijn die Antarctica zou oversteken. Maar al vanaf het begin kampte de expeditie met tegenslagen. Lees hoe de mannen 1,5 jaar ijzige kou overleefden.

Tekst achterflap

en jij het verhaal van ontdekkingsreiziger en avonturier Ernest Shackleton? In 1914 vertrok hij op zijn schip Endurance naar Antarctica. Shackleton wilde de eerste zijn die dit ijskoude continent zou oversteken, en wetenschappelijke kennis zou hem daarbij helpen. Maar al vanaf het begin kampte de expeditie met tegenslagen. Ontdek hoe Shackleton en zijn bemanning al hun kennis en creativiteit moesten inzetten om te overleven op het ijs. Stap in de wereld van de wetenschap achter beroemde gebeurtenissen uit de geschiedenis. Hoe voer het zeilschip Mayflower de Atlantische Oceaan over? Waarom bleven de schatten in de graftombe van farao Toetanchamon zo goed bewaard? En hoe overleefden avonturiers 1,5 jaar ijzige kou op Antarctica zonder contact met de buitenwereld? Door slim met kennis om te gaan! Lees wat mensen lang geleden al wisten over de wereld van aardrijkskunde, biologie, natuurkunde en scheikunde. En wat we inmiddels hebben bijgeleerd.

Slogan/Promotie

In 1914 vertrok Ernest Shackleton op zijn schip Endurance naar Antarctica. Shackleton wilde de eerste zijn die dit ijskoude continent zou oversteken, en wetenschappelijke kennis zou hem daarbij helpen. Maar al vanaf het begin kampte de expeditie met tegenslagen. Ontdek hoe Shackleton en zijn bemanning al hun kennis en creativiteit moesten inzetten om te overleven op het ijs.

Details

EAN :9789464390643
Auteur: 
Uitgever :Schoolsupport Uitgeverij BV
Publicatie datum :  29-12-2022
Uitvoering :Hardback
Taal :Nederlands
Hoogte :238 mm
Breedte :183 mm
Dikte :11 mm
Gewicht :340 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :48
Reeks :  Geschiedenis ontrafeld
Keywords :  antarctica;endurance;zuidpool